• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Çermik Müftülüğünden sabah namazı etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çermik İlçe Müftülüğü tarafından Merkez Hanbaşı Camisinde her Pazar sabah namazından sonra cami cemaatine hadis dersinden vaaz verilip sonrasında simit ve çay ikramı yapılıyor.

Yaklaşık bir aydan beri her Pazar günü sabah namazı kılındıktan sonra sohbet verdiklerini belirten Çermik İlçe Müftüsü Hüseyin Gargı, Vaizlerle birlikte namaza gelen cemaate kuşluk vaktine kadar Diyanetin yeni çıkarmış olduğu 7 ciltlik hadis kitabından sohbet verdiklerini, akabinde ise kuşluk namazı kıldıktan sonra, cemaate çay ve simit ikramında bulunduğunu söyledi.

Sabah namazına az sayıda cemaatin gelmesinden dolayı yakınan Gargı, “Resulullah (a.s.) bir gün Mescid-i Nebevi’ye geliyor, bakıyor ki mescitte cemaat çok az ve diyor ki “Canımı, gücü ve kudretiyle elinde tutan Allah'a yemin ederek söylüyorum, içimden öyle geçiyor ki, odun toplamayı emredeyim, odun yığılsın. Sonra namazı emredeyim, ezan okunsun. Daha sonra bir adama cemaate imam olmasını emredeyim. En sonunda cemaate gelmeyen adamlara gidip onlar içindeyken evlerini yakayım. Ve peşinden diyor ki; o camiye gelmeyenlere deseler ki mescidi nebevide semiz bir but dağıtılıyor. Hepsi camiye koşarak gelirdi.” diyerek Buhari’den nakledilen Hadis-i Şerif’i hatırlattı.

Gargı, camide sabah namazlarına az sayıda kişinin iştirak ettiğinden muzdarip olduğunu söyledi.

Ayrıca hafta içi Salı günleri öğle namazından önce Yeni Cami’de Vaiz M.Ali Varol Fıkıh dersi, Çarşamba günü öğleden önce Medrese Camisinde de Vaiz Eşref Anuştekin tarafından Tefsir dersi verildiği belirtildi. (Mehmet Akarsu – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir