• DOLAR 32.519
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2427.769
  • ...
Elektrikte aşırı yüklenme hatlara zarar verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların soğuması ile birlikte elektrik enerjisinin daha çok ısınma amaçlı olarak kullanıldığını belirten Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) yetkilileri, enerjinin nakledildiği ve yeraltından geçen ana kabloların 3 yerden patladığını kaydetti.

DEDAŞ yetkilileri, TEİAŞ’tan gelen Şehir-4 ve Şehir-6 ana hatlarında patlama yaşandığını belirttiler. Yetkililer, yeraltı kablolarının yanmasına sebep olan patlamalardan sonra olay yerine intikal edildiğini ve sorunun saat 15.00 sularında giderilerek bu hatlardan beslenen kesimlere elektrik verildiğini bildirdiler. Onarım tamamlandıktan kısa bir süre sonra Şehir-6 hattının farklı bir noktasında, yine aşırı yüklenme sebebiyle yeni bir patlama meydana geldiğini ifade eden DEDAŞ yetkilileri, bu yüzden yeniden kesinti yaşandığını bildirdiler.

DEDAŞ ekibini rehin aldılar

Yetkililer, yeraltı kablolarında yaşanan patlamalar onarılırken, bir yandan da karanlıkta kalan şehrin bu bölgelerine DM-6 adı verilen ana dağıtım merkezinden dönüşümlü enerji vermek istediklerini, ancak trafonun bulunduğu bölgedeki vatandaşların, buna engel olduklarını ileri sürdü. DEDAŞ yetkilileri, ekiplerinin tartaklanıp rehin alındığını ve böylece çalışmalarının engellendiğini belirttiler.

Yetkililer, DM-6’nın bulunduğu mevkideki vatandaşları ikna çalışmalarının sonuçsuz kalması ile şehrin bir kısmına gece elektrik verilemediğini savundu. Yeraltından geçen ana hatlardaki patlamaların, aşırı yüklenme nedeniyle yaşandığını iddia eden DEDAŞ yetkilileri, “Aşırı yüklenmeye artık ana hatlar da dayanmıyor. Bu nedenle vatandaşlarımız, kaçak elektrik kullanmanın yanı sıra israftan kaçınmalıdır.” diye konuştular. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir