• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Peygamber Sevdalısı gençler İstanbul'u gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlerin kötü alışkanlardan kurtarılıp manevi değerlerine sahip çıkması için çeşitli programlar düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, üye ve gönüllülerine yönelik İstanbul’a gezi programı düzenledi.

Sabah namazı Eyüp Sultan’da kılındı

Yaklaşık 50 gencin katıldığı gezi kapsamında, sabah namazını Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in sahabelerinden Hz. Eyyüp El Ensari’nin (ra) kabrinin bulunduğu Eyüp Sultan Camisi’nde kılan gençler, daha sonra Ka’b bin Malik(r.a) gibi diğer sahabelerin kabirlerini ziyaret edip dualar etti. Ardından tarihi Süleymaniye Camii’ni de ziyaret eden gençler, burada hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Şehitlerin mezarları ziyaret edildi

Manevi mekânları ziyaret ederek programlarına devam eden gençlerin sonraki durağı ise 23 Şubat 1979 tarihinde şehit edilen Metin Yüksel ve Mavi Marmara Gemisi’nde şehit olan Cevdet Kılıçlar ile Necdet Yıldırım’ın kabirleri oldu.

Daha sonra Zeytinburnu ilçesine geçip kahvaltı yapan gençler, burada Doğruhaber Gazetesi Genel Merkezi ve Rehber TV İstanbul stüdyosunu da ziyaret ettiler.

Buradaki ziyaretin ardından İstanbul’un fethini konu alan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni gezen gezi kafilesi, Sultanahmet Camisi ve Ayasofya’yı da gezdikten sonra Bursa’ya hareket ettiler. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir