• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...

Ortadoğu ve komşu Ülkelerin enerji nakil hatları, aydınlatma direkleri, poligon direkleri, GSM operatör direkleri, çelik konstrüksiyon ürünleri,  sıcak daldırma galvaniz ihtiyaçları, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinden karşılanmaya başlandığı bir noktaya gelindi.

Diyarbakır’ın gelişmesi ve potansiyeli hakkında bir değerlendirmede bulunan Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci tesislerde yılda 60 bin ton poligonal aydınlatma direği, yuvarlak konik aydınlatma direği, dekoratif aydınlatma direği, projektör ve alan direği,  özel amaçlı direk, enerji nakil hattı boru direği, yol bariyer korugan direği, çelik konstrüksiyon direği üretildiğini belirterek, yapılan işe paralel olaraktan personel istihdamının artırıldığını ve şu an itibariyle personel sayısını 250’ye çıkardıklarını söyledi.

2013 yılında Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete başladıklarını belirten Özekinci, Türkiye metal piyasasının en genç metal işleme ve galvaniz fabrikası olduklarını belirterek, Diyarbakır’dan çıkan bir marka olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Çok kısa sürede bünyelerinde 250 personel istihdam ettiklerini belirten Özekinci, şu anda yıllık 60 bin ton kapasite ile Metal işleme ve galvaniz fabrikası olarak bölgede büyük bir açığı kapattıklarının altını çizdi.

Özekinci, Diyarbakır’dan özellikle ülke geneli ile yurtdışında birçok ülkeye şuanda hizmet verdiklerinin de altını çizdi. (İLKHA)