• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MESOB'tan yapılandırma bilgilendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Esnaf Odaları Birliği (MESOB), Torba Yasa ile birlikte getirilen yapılandırma ile ilgili oda başkanlarına bilgi verdi. Toplantıya MESOB Başkanı Doğan Gazan, Mardin SGK İl Müdürü Serdar Erdoğan, Müdür Yardımcıları Yusuf Acar, Necmi Köroğlu, Artuklu Merkez Müdürü Abdulkerim Şahin ve odaların başkan ile genel sekreterleri katıldı.

Yeni yasa ile getirilen borçların yeniden yapılandırılması konusunda oda başkanlarının bilgilendirilmesi için düzenlendiği belirtilen toplantıda MESOB Başkanı Doğan Gazan bir konuşma yaptı.

         

Ardından Sosyal Güvenlik İl Müdürü Serdar Erdoğan, kendi kurumu ile ilgili bir değerlendirme yaparak özellikle uyarılarda bulundu. 

İl Müdürü Serdar Erdoğan’ın ardından SGK borçları ile ilgili olarak yapılandırma konusunda bir sunum yapıldı. 1479 ve 2926 sayılı Kanunlara göre tescilleri yapıldığı halde 30 Nisan 2008 tarihi itibariyle sigortalılıkları durdurulanların 31 Aralık 2014 tarihine kadar Kuruma başvurmaları gerektiğinin altını çizen Erdoğan, durdurulmuş sürelere ilişkin hesaplanan tutarların en geç 2 Şubat 2015tarihine kadar ödenmesi halinde, durdurulmuş bu sürelerin sigortalılık süresi olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Yapılandırma kapsamında ödenmesi gereken borçların hesaplanması konusunda katılımcılara bilgi veren Erdoğan, borçların peşin ödemenin yanında 6.9.12 veya 18 taksitle ödeme seçeneklerinin bulunduğunu söyledi. Yapılandırma kapsamında taksitlerin aksatılmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, taksitlendirme hakkının kaybedileceği uyarısında bulundu.

İl Müdürü Serdar Erdoğan ve yardımcıları sunumun sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı. Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan, katılımlarından dolayı İl Müdürü Serdar Erdoğan ve yardımcılarına teşekkür etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir