• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...
Başörtülü Öğrencilere Terörist Muamelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-2011-2012 Eğitim ve öğretim yılının başlamasından bu yana başörtülü oldukları gerekçesi ile Bursa/ Gürsu ilçesi İsabey İlköğretim Okul yönetimi tarafından öğrenciler sınıfa alınmıyor.

Eğitim ve öğretimin başlamasından bu yana yaklaşık dört hafta geçmesine rağmen başörtülü oldukları gerekçesi ile hukuksuzca yönetmelikler bahane edilerek okula alınmayan başörtülü öğrenciler ve velileri bu sefer de okul yönetimi tarafından konulan güvenlikçinin tacizlerine maruz kaldılar.

Mağduriyetleri artarak devam eden Semanur Aslım, Gülistan Süt, Adile Erdem, Esma Havva, Sena Nur Polat ve Nazlıcan Kayalık adlı öğrencilerin velileri adına konuşan Aziz Kayalık, "Okul yönetimi ve özellikle Müdür Yardımcılarından Osman Bayram okul açıldığından beri çocuklarımıza başörtülü okumak istemelerinden dolayı üvey evlat muamelesi yaparak adeta dışlayıp okula almıyor." dedi.

Kayalık" Bir yanda okul yönetiminin baskısı, diğer yandan sanki okulda altı tane terörist varmış gibi her gün okul kapısına dikilip boy gösteren sivil polisler ve şimdi de polislere muhbirlik yapmayı kendine vazife edinen Titiz Güvenlik şirketine bağlı güvenlik görevlisi ile baskılar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bunların yaptıkları hem hukuka hem insanlığa aykırıdır diyen öğrenci velilerinden Mehmet Polat, "Okulun açıldığı günden beri dört hafta geçmesine rağmen asayişten tek bir polis görmedik. Hep sivil polisler, bu da yetmiyormuş gibi okula Titiz Güvenlik Şirketi`ne ait bir güvenlikçi alınmış. Muhbirliğe adeta soyunuyor. Okula gittiğimde beni gizliden takip etmiş ben telefon rehberimi karıştırırken fotoğraf çektiğimi zanneden güvenlikçi hemen polisi arıyor. On dakika sonra gelen iki sivil polis fotoğraf çektiğimi iddia ettiler, telefonumu kontrol ettiler bir şey bulamayınca geri verdiler." dedi.

Polat sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha sonra müdürle görüşmeye gittiğimde yine bu güvenlik görevlisi peşime düştü. Bu sefer ziyaret defterini imzalayıp imzalamadığımı sorunca ben de sen ajan mısın, senin görevin okul çevresi güvenliği deyince "Ben mitim de, ajanım da bu görevi bana polis verdi" dedi. Ben de Titiz güvenlik şirketini aradım durumu izah ettim. Onlarda "Okulun verdiği görevi yapmak zorundadır" dediler. Hiçbir okul kapısında özel güvenlikçi bulunmazken sanki bizim çocuklarımızın psikolojisini bozmak için özel getirilmiş."

Öğrenci velileri okul yönetimi bütün çaba ve uğraşılarımıza rağmen çocuklarımızı sınıflarına derse değil de masasız oturaksız bir yere aldılar.

Mehmet Şah Mikyas-İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir