• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
`Çocuğun Geleceğinde Aile ve Devletin Rolü` Konulu Panel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Merkezi Ankara`da bulunan Güneydoğum Derneği, Yeni Kültür ve Turizm Merkezinde Batman`da "Çocuğun Geleceğinde Aile ve Devletin Rolü" konulu bir panel düzenledi.

Saat:14.00`da başlayan panele 22. Dönem Siirt Milletvekili ve Sokak Çocukları Koruma Başkanı Ömer Ergenç, Batman Emniyeti Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, 22. dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdal Çetin, Batmanlı İş Adamlarından Muzaffer Bağ`ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Panelin oturum başkanlığını 22. dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri yaptı.

Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, eğitim alamayan çocuklar, suça itilen çocuklar, barınma hakkından yoksun çocuklar konuları üzerine panelde bir konuşma yaptı.

Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdal Çetin, çocukların anne ve babanın sevgisini görmesi gerektiğini belirterek, "çocuklar neden okula devam etmez. Bunun nedeni ekonomik sorun olabilir. Okulda çocuğun şiddet görmesi de çocuğun okuldan ayrılmasına neden olur" dedi. Çetin, bazı ailelerin çocuklarının kaçıncı sınıfa bile gittiğini bilmediğini gördüklerini söyledi.

Daha sonra 22. Dönem Siirt Milletvekili ve Sokak Çocukları Koruma Başkanı Ömer Ergenç`te konuyla ilgili tespit ve görüşlerini aktardı.
Panele vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Veysi Rüzgar-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir