• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Taliban, Hamas`ı Esir Takası Konusunda Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli mücahitler tarafından 25 Haziran 2006 yılında yılında silahlı saldırı sonucu kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit, Hamas’ın elinde 5 yıl tutsak kaldı. Sonunda 477 Filistinli esirin özgürlüğüne kavuşabilmeleri karşılığında serbest bırakıldı.

Hamas ve Syonist yönetim tarafından gerçekleştirilen anlaşmayla toplam da 1027 esir özgürlüğüne kavuşuyor. Bu esir takası anlaşması, Müslüman Filistin halkını için bir zafer iken İsrail içinde ağır bir darbe mesabesindedir. Siyonist Başbakan Netanyahu, Siyonist devlet tarihinden bu yana alınmış en zor karar olduğunu kendisi itiraf etmiştir.

Gerçekleşen esir takası anlaşması tüm mazlum ve mustazaf, Müslüman halklar için bir mesaj taşımaktadır. O da; İşgale karşı direniş dini bir vacibiyettir ve en etkili yöntemlerdendir. Her işgale uğramış mazlum halk bu değerli vesileyle gasbadilen haklarını geri elde edebilir yada meşru hedeflerine ulaşabilir.

Bundan dolayı İslam Emirliği Amerika işgalinden kurtulmak için direnişini sürdürmekte ısrar etmektedir. Ve biz direnişin vatanın bağımsızlığı ve istiklali için en iyi yöntem olduğu kanaatindeyiz.

Afganistan İslam Emirliği olarak Hamas liderini, mücahitlerini ve Müslüman halkını bu zaferden dolayı kutlamaktayız. Allahu Teala’dan başta ilk kıblemiz Mescidi Aksa olmak üzere tüm Filistin topraklarının bağımsızlığına kavuşmasını ve diğer ülkeler gibi kendi topraklarında kendi ülkelerinde bağımsızca yaşamalarını dilemekteyiz.

Selam

Afganistan İslam Emirliği

Çeviri: Ümit Yıldırım / isra haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir