• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
Radyasyona Gazete Kağıdı İle Müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 Mart`ta dünya tarihinin en büyük 5`inci depremini yaşayan Japonya, yaralarını sarmaya çalışıyor. En büyük kabusu ise Fukuşima Nükleer Santrali`ndeki hasar ve sızıntı yaşatıyor. Bugüne kadar santralin farklı reaktörlerindeki patlamaların sonucunda çevreye çok miktarda radyoaktif madde sızdı. Reaktörlerin çevresindeki suda da normalin 4 bin katı radyasyon tespit edildi.

Sızıntıyı önlemek amacıyla yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, 2 numaralı reaktörün radyoaktif atık sularının toplandığı beton havuzda çatlak olmuştu. İlk olarak çatlak yeniden betonla kaplanmaya çalışıldı. Ancak başarılı olunamayınca, havuza çıkan boruların kapatılması kararı alındı. Bunun için degazetekağıdı ve talaşın da eklendiği bir karışım borulara dökülmeye başladı.

Çalışmaları koordine eden Hidehiko Nishiyama, dün öğleden sonra polimer toz, gazete kağıdı ve talaş karışımını borulara boca ettiklerini ancak sızan suyun miktarında bir azalmanın henüz tespit edilmediğini söyledi.

11 BİN TON SU OKYANUSA VERİLECEK

Çalışmalar devam ederken santralin işletmecisi Tokyo Electric Power (TEPCO) şirketinin sözcüsü, soğutma işlemlerinde kullanılan suların okyanusa döküleceğini açıkladı. Sözcü "reaktörlerin soğutma devrelerinin onarılmasına olanak tanımak amacıyla hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz, depolarda toplanan yaklaşık 11 bin 500 ton suyu Pasifik Okyanusu`na dökeceğiz" dedi. Sözcü, dökülecek sudaki radyasyonun düşük seviyede olduğunu vurguladı. Soğutma çalışmaları için günler boyunca santrale on binlerce ton su dökülmüştü. Tepco, bu boşaltım işleminin sağlığa etkisinin olmayacağını açıkladı.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir