• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Üniversitede Retrospektif Resim Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde resim sanatçıları Hamit Can ve Emel Tendil`in Retrospektif resim sergisi birçok resimle sanatseverlerle buluştu. Retrospektif Resim sergisinin açılışını Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof.Dr. Sedat Cereci yaptı. Sergiye üniversite öğretim üyeler ve öğrenciler katıldı.

Sanatçı Hamit Can, bugüne kadar sayısız resim yaptığını belirterek açılacak olan serginin 61`inci olduğunu belirtti. Can: "Retrospektif çalışmalardan oluşan resimlerimiz, lise yıllarımdan bu yana kadar yapmış olduğum, yağlı boya, kara kalem, akrilik, guaj, nokta tram çalışmalarından oluşuyor. Daha çok çalışmalarımda insan manzaralarına yer veriyorum, nedeni sosyal hayatın içinde yaşıyoruz, sanatçı sosyal yaşamla vardır ve bu yaşam bizi etkiliyor, dolayısıyla tualimize insanların yaşamı da yansıyor." diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Ana Sanat Dal`ından mezun olduğunu da belirten Can, " Hayatımdaki en önemli şey güzel sanatlar fakültesini okumaktı; küçüklüğümden bu yana özlemini duyuyordum ve hedefime ulaştım. 5 yaşında başladığım resim çizme işini akademik çalışmalara döktüm. Çalışmalarımdaki temel doğal ölçü, aslında resimlerime bakanlarda bir soru işareti bırakabilmektir çünkü eleştirinin olduğu yerde gelişimin olacağını düşünüyorum" dedi.

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde Saat 14.00`te Sanatçılar Hamit Can ve Emel Tendil`in açılan sergileri 23 Ekim Pazar günü sona erecek.

M. Sait Çelik - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir