• DOLAR 32.515
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2486.048
  • ...
SON DAKİKA
Başbakanlıkta ve bir çok ilde protestalor başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA

Çukurca`dan gelen ölüm haberleri üzerine Başbakanlık`ta Başbakan Erdoğan başkanlığında terör toplantısı devam ederken, Başbakanlığın önüne gelen hayatını kaybeden aksekr yakını ve gaziler, sloganlar atarak Başbakanlığa yürümek istedi. "Kahrolsun PKK" sloganları atan kalabalığın Başbakanlığa yürümek istemesi üzerine arbede yaşandı.

Korumaların izin vermemesi ve çevik kuvvet ekibinin barikat kurması üzerine gaziler, Başbakanlık Merkez Bina önünde oturma eylemine geçti. Yaşanan arbedede ise Başbakanlık korumalarının gazetecileri önlemeye çalışması dikkat çekti. Başbakanlık önünde büyük bir Türk bayrağı açan gazi ve şehit yakınlarının oturma eylemi sürüyor.

İSTANBUL

Taksim Meydanı`nda Türk Bayrağı`yla toplanan bir grup, Hakkari`de 24 askerin hayatını kaybettiği terör saldırısını lanetledi. Sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla toplanan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup, öğle saatlerinde Taksim Meydanı`nda bir araya geldi. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan göstericiler, alkış ve sloganlarla terörü lanetledi. Yapılan açıklamada, düzenlenen saldırıya tepki gösterilerek, "Bayram arifesinde bu ailelerin evine ateş düştü. Hepimiz büyük üzüntü içerisindeyiz. Artık daha fazla şehit vermek istemiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti`nin kardeşçe geçinmesini istiyoruz" denildi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


DENİZLİ

Hakkari`nin Çukurca İlçesindeki saldırıda 24 askerin hayatını kaybetmesi tüm yurtta olduğu gibi Denizli`de de yürüyüşlerle protesto edildi. Öğle saatlerinde Halk Caddesi`nde bir gurup esnaf kepenk kapatıp işyerlerine bayrak asarak Delikliçınar Meydanı`na doğru yürümeye başladı.

Çevredeki vatandaşların ev ve işyerlerine Türk Bayrağı asarak destek verdiği yürüyüşte, terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Delikliçınar Meydanı`na gelindiğinde ise kalabalık bir vatandaş topluluğu ellerinde Türk Bayrakları ile eyleme katıldı. Burada bayraklar açılıp İstiklal Marşı okunurken, bazı vatandaşlar terörün bitirilmesini isteyerek gözyaşı döktü. Bazı sivil toplum örgütleri ve hayatını kaybeten asker yakını ile gazilerin de destek verdiği protesto eyleminde teröre lanet yağdı.

Vatandaşlar, siyasileri, askerleri ve tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Burada okunan basın açıklamasında "Türk ve Kürtlerin kardeş olduğu, başkalarının maşası olan terör örgütünün hiç bir zaman Kürtlerin temsilcisi olamayacağı" belirtildi. Basın açıklamasının ardından yüzlerce kişi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı`ndan Denizli Valiliği istikametine doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada bulvar üzerinde bulunan BDP binası önünde çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

MERSİN

Dün Bitlis’ten, bugün Hakkari’den gelen hain terör saldırıları ve ölüm haberleri Mersin iş dünyasını ayağa kaldırdı. Meslek örgütlerinden yayınlanan mesajlarda teröre lanet yağdırılırken, Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü kimsenin bozamayacağı vurgulandı.

KONYA

Kültür Park`ta toplanan 15 kadar öğrenci, ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı`na doğru yürümeye başladı. Yol üzerinde öğrencileri gören bazı vatandaşların da öğrencilere katılmasıyla 100 kişiye çıkan grup ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak Atatürk Anıtı`na kadar yürüdü. Atatürk Anıtı önünde duran grup, burada İstiklal Marşı okudu.

İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından grup, sloganlar atarak Atatürk Caddesi, Alaaddin Bulvarı ve Ankara Caddesi`ni takip ederek Konya Garnizon Şehitliği`ne kadar yürüdü. Çevredeki vatandaşların alkışlarla destek verdiği grup, son olarak Garnizon Şehitliği içinde toplandı. Şehitler için saygı duruşunda bulunan grup daha sonra İstiklal Marşı`nı okudu. Şehitler için dua eden grup daha sonra sessizce dağıldı.

BOLU

Sabah saatlerinde Hakkari Çukurca`daki  PKK`nın saldırısı sonrası 24 askerin hayatını kaybettiği 22 askerin de yaralandığını öğrenen Bolu`daki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. KESK, Kamu-Sen ve Memur-Sen İl temsilciliklerinin ortaklaşa düzenlediği teröre lanet eylemi Kardelen Meydanı`nda yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla katıldığı eylemde teröre lanet yağdı. Okulların öğle arasına girmesini fırsat bilen bir gurup lise öğrencisi, ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptı. "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Ne mutlu Türk`üm diyene" şeklinde slogan attılar. Hayatını kaybeden askerlerin isimlerini tek tek okuyan öğrenciler bir ağızdan, "Burada" diye bağırarak çevredeki vatandaşları duygulandırdılar.

haber ajansları

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir