• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Erdoğan açıklama yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan sözlerine çatışmada hayatını kaybeden askerlere rahmet, ailelerine başsağlığı dilekleriyle başladı..

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Şu an elimizdeki bilgilere göre 24 Mehmetçiğimizi şehit verdik.. Askerlerimizin sıcak takibi sürüyor..

Türkiye düşmanları şunu iyi bilsin.. Sarıkamış, Çanakkale`de şehit olan askerlerimizin kanları üzerine inşa edilmiştir.. Onların kanıyla bayrağımızın rengi al renktir. Bayrak uğruna can verecek kadar kutsaldır.

İçeriden ve dışarıdan gelen tehditlere boyun eğmeyeceğimizi dosta da düşman da iyi idrak etmelidir. Bizim birliğimize kasteden herkes karşılığını alacaktır. Bu ülkeninin huzur ve istikarına, asil yürüyüşüne kastedenler karşılarında bı iktidarı bu milleti bulacaktır..

Terör örgütü nereden besleniyor ve destek alınıyorsa hepsinden hesabı sorulacaktır. Teröre karşı uluslararası mücadelede etkin rol oynanyan türkiye bu saldırı karşısında bütün ülkelerden tam ve mutlak bir dayanışma ve işbirliği beklemektedir."

İKİ NOKTAYA DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan "Birincisi bu saldırılar terör örgütünün birilerinin maşası olduğun net olarak ortaya koymuştur. Bu son olay bunu bir kez daha gösterdi..

İkincisi de terör örgütü milletin huzurunu bozup milli hassasiyetlerini kaşımaktadır..

Masum sivillerin canına kasteden, yavru bebekleri öldüren, ekmeğini kazanmaya çalışan işçilerimizi memurlarımıza zarar vererek kışkırtmaktadır..

Bu saldırı sonrasında kim ki kızgınlığını, öfkesini müdafaa edemezse bilsin ki teröristlerin istediğini yapacaktır..

Bu saldırı, yeni anayasamızın yapılacağı şu günlerde olması bizi yolumuzdan edemez.. Terörle mücadele uzun bir yoldur.." diye konuştu

MUHALEFET VE BDP`YE MESAJ

Muhalefetin `Bu işin sorumlusu hükümettir` tarzı açıklamaları bilmeliler ki sadece terör örgütünün istediği karmaşaya hizmettir..

Terör örgütüne `Terör örgütü` demiyenlerin ağzına `barış` kelimesi hiç yakışmamaktadır.. Barış, barışı özleyenlerin ağzına yakışır..

MEDYAYA ÇAĞRI

Erdoğan "Medyayı bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyorum.. Terör örgütünü sevindirmeye değil Türkiye`nin dik duruşunu sergileyelim..

Bir kez daha şehitlerimize Allah`tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.." diye konuşmasını bitirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir