• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Başımızdaki Ağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“O akşam köyden bir arkadaşımız bizi evine davet etti. Yaklaşık 15 kişiydik. Köy ortamı olduğundan çoğumuz birbirimizi tanırdık. Örgüte (PKK ye) yakınlığıyla tanıdığımız bir arkadaşımız odadaki herkese yönelik şöyle bir soru sordu: `Çoğunuz Allah’a inanıyorsunuz değil mi?` Hepimiz ``Evet inanıyoruz`` dedik. Aynı kişi yine sordu: Peki bana Allah’ı göstersenize ve eğer varsa ayakkabı numarası kaçtır? gibi alaylı sorular sordu. Biz ise o anda ona ikna edici bir cevap veremedik. ``Misafir bunu söylediğinde yüzünden hala yeterli bir cevap almadığı okunuyordu. Bense içimden ``Allah onları kahretsin`` dedim ve misafirime şöyle bir hikayeyi duyup duymadığını sordum`` Geçmiş bir günde alim olan bir zata inançsız biri 3 tane soru sorar. İnançsız der ki `Birinci sorum, eğer Allah varsa bana gösterebilir misin?` Misafirim hayret etti sorunun aynı olmasına... Ve inançsız diğer iki sorusunu da sorar. Alim ise hiçbir şey demeden o anda orada bulunan biraz kurumuş çamuru inançsızın kafasına vurur ve başını yarar. Velhasılı kelam her iki taraf da mahkemeye çıkarılır ve olay anlatılır. Kadı sorar: Sen alim olan bir zatsın neden sorulara böyle bir cevap verdin? Alim der ki: Bu adam bana Allah ı göster dedi ve şu anda başında bir ağrı olduğunu söylüyor. Bana o ağrıyı gösterebilir mi? İnançsız düşünür`` Gerçekten benim başımda bir ağrı var ama bunu kimseye gösteremem`` der ve ikna olur. Diğer soruları ve cevapları misafirime anlattım. Yüzündeki tebessüm görülmeye değerdi. Ve şöyle devam etti`` Eğer ben bunu bilseydim, yanımdaki çakmağı kafasına atar hadi sende bana o acıyı göster``derdim. İkimiz de tebessüm ettik ve sabah ezanı okunuyordu...

 

İbrahim Halil Kas / Gaziantep - Yaş: 21

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir