• DOLAR 32.541
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2493.639
  • ...
SON DAKİKA
Batman İstanbul'un et ihtiyacına katkı sunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da faaliyet gösteren özel bir firma, Batman ve çevre illerden temin ettiği hayvanları satın alıp keserek İstanbul’a gönderiyor.

Hayvanlarını Batman, Mardin, Siirt başta olmak üzere çevre illerden temin ettiğini söyleyen firma sahibi M.Şah Can, haftada iki defa mezbahanede kestirdiği hayvanların etilerini paketleyerek İstanbul’a gönderdiğini belirtti.

Batman’da kurdukları mezbahanede 35 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Can, daha önce İstanbul’un et ihtiyacını karşılamak için hayvanları Diyarbakır’dan temin ettiklerini ancak yaklaşık 5 aydır Batman’da satın aldıkları hayvanları, kurdukları mezbahanede keserek İstanbul’a gönderdiklerini dile getirdi.

Gönderdikleri hayvan etini İstanbul’un neredeyse tüm büyük AVM’lerine verdiklerini ifade eden Can, “İstanbul’un et ihtiyacının bir kısmını Batman’dan karşılıyoruz. İslami hassasiyetle hayvanlarımızı kesip, dondurucu arabalarla İstanbul’a taşıyoruz. Haftada yaklaşık bin 500 - 2 bin tane küçükbaş hayvan kesiyoruz. Bu da Batman’a büyük bir katkıdır. Mezbahanede sadece 35 kişiyi istihdam ediyoruz. Tek sıkıntımız, burada aldığımız hayvanların fiyatlarının yüksek oluşudur.” dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir