• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bakırcılık kurslarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) tarafından üçüncüsü düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam fuarına katılan Gaziantep Bakırcılar Odası, fuarda bakır, sedef ve kalaycılık kurslarıyla katılan kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Bakırcılık kurslarına Gaziantepli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık, düzenledikleri meslek edindirme kurslarına katılan ve çoğunluğunun bayanlardan oluştuğunu kursiyerlerin hem meslek öğrendiklerini hem de aile bütçelerine katkı sağladıklarını ifade etti.

“Bizim en büyük sıkıntımız eleman sıkıntısıdır”

Bakırcılığın en önemli el sanatları arasında yer aldığını belirten Açık, “Bakırcılık en önemli el sanatları arasında yer alan bakır işlemeciliği ve sedef kakmacılık, eğitim desteği ile sayıları azalan maharetli ustalar tarafından yaşatmaya çalışıyoruz. Gaziantep kültüründe de ayrı bir öneme sahip olan bakır işleme ve sedef kakmacılık, ekonomik getirisi olmaması nedeniyle özellikle ustalar çırak bulmakta zorluk çekiyoruz. Öğrenilmesi çok zor olan her iki mesleğin yaşatılması için ise Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından eğitim çalışmaları yapılıyor. Eğitim çalışmalarına katılan maharetli ustalar, her iki mesleğin de inceliklerini modern teknikler kullanarak kursiyerlere işi en iyi şekilde öğretmeye çalışıyorlar. Bakırcılar Odası olarak biliyorsunuz biz hep projeler üretiyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız eleman sıkıntısıdır. Bunu gidermek için İŞKUR’la projeler üretiyoruz.”diye konuştu.

Bakırcılık kursunun yanına kalaycılık kursunu da ekleyeceklerini belirten Açık, “2010 yılından bu yana açtığımız kurslarda çok sayıda gencimize ve öğrencimize sedef, bakır ve kalaycılı eğitimleri verdik. Kalaycılık kursumuzu yeni başlatacağız. Bakırcılık, kursunun yanına kalaycılık kursunu da ekleyerek kalaycılıkta bir ilki başlatacağız. Kalaycılık mesleği maalesef günümüz de neredeyse yok denilecek kadar azalmıştır. Mesleğin son nesil ustalarıyla bakıra can veren kalayı öğretmeye meslek edindirmeye hazırlanıyoruz. Şuan kurslarımıza bayanlar yoğun bir şekilde katılım sağlıyor. Buraya başvuruda bulunan insanlarımız hem meslek öğreniyorlar hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Dünden bu yana yoğun bir şekilde başvuru var. Kurslarımıza artan rağbetten dolayı istihdam oranlarımız da çok fazla konumdadır. Buradaki kurslarımızda yüzde 50 istihdam sağlıyoruz. Her iki kişiden birini istihdam ediyoruz. Meslek kurslarına çok önem veriyoruz. Bu mesleği çok iyi tanıtmamız gerekiyor. Bakırcılık insanlık tarihine yansıyan bir meslektir.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir