• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
Van'da 112 görevlilerine öfke kontrolü eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da Sağlık Bakanlığı tarafından 112 Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarına yönelik başlatılan 'Mesleki Rol Gelişim Eğitimi' beşincisi Van Eğitim Sağlık Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti.

Burada konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, 112 Komuta Kontrol Merkezinin hasta ve hasta yakınlarıyla iletişime geçmede önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Dr. Acar, “Komuta Kontrol Merkezinde özveriyle çalışan arkadaşlarımız var, son derece ulvi ve değerli bir görev üstlenmekteler. Burada insan sağlığına hizmet vermekteyiz, eğitim alan arkadaşlarımız eminim ki birçok insanın hayatının kurtulmasına vesile olmuştur. Daha önce de yapmış olduğumuz sade çalışmalar amatör ruhuydu şimdi alınan eğitimlerle profesyonel bir ekip ruhu haline gelmiştir.”dedi.

Dr. Acar, çağrı merkezine çok sayıda ilginç vaka ve çoğu zaman asılsız ihbarların alındığını belirterek, “Buna yaklaşımımız son derece profesyonelce olmalı. Alınan eğitimlerle vatandaşa daha sağlıklı bir yaklaşım olacak.”diye belirtti.

112 Komuta Kontrol Merkezi sorumlusu Mesleki Rol Gelişimi Eğitmeni Rahime Ata ise, 112 çalışanlarının çoğu zaman riskli olayların içine girebildiklerini belirterek “Bazı anlarda hastalarla veya yakınlarıyla yapılan görüşmelerde bazı söylem ve davranışlar gerilime sebep olabiliyor.” dedi.

Eğitimlerin 3 gün sürdüğünü söyleyen Ata, “Komuta Kontrol Merkezi sese ve söze dayalı olarak insanların hayati kararlarının alındığı bir merkez. 'Mesleki Rol Gelişimi Eğitimi' kişilik tiplerini, bu kişiliklerle karşılaştığımız zaman nasıl iletişime geçebileceğimizi, ses psikolojisini, ses ve nefes kontrolünü, güven veren sesin ne kadar önemli olduğunu, öfke kontrolünü, hasta ve yakınlarıyla nasıl empati kurmamamız gerektiğini, kriz ve risk yönetimlerinin nasıl yapılacağı konusunda eğitimimiz oldu umarım faydalı olur.”ifadelerini kullandı.

Eğitime İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Müdür Yardımcısı Dr. Mehpare Altay, 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adem Demirel de katıldı. Eğitim sonrası katılımcılara sertifikaları verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir