• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
İNHAP`tan Büyük Başörtüsü Mitingine Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marmara bölgesinde faaliyet gösteren platformumuz, çevresinde bulunan STK, gazete, radyo ve internet sitelerinde ziyaret ve bilgilendirmeler doğrultusunda çalışmalarda bulunmuştur. Hak kimden gelirse gelsin onu hak bilip yanında yer almış; kimden gelirse gelsin zülüm ve haksızlık karşısında durmayı vazife bilmiştir. İslam kültür külliyatı çerçevesinde yol haritasını çizen platformumuz ‘Zarureti hamse’ denilen; can, mal, inanç, akıl ve namus emniyeti şeklindeki İslami-evrensel esaslar çerçevesinde kendine yol haritası çizmiştir.

Meselelere bakışı ‘zulüm etmeyiniz, zulme uğramayınız’ ilahi prensibini insanlığın özgürlük anlayışının temel taşı kabul edip hak ve hakikatin şahidi olmayı amaç edinen platformumuz; zulme uğramış mazlum, mağdur ve mustazaf duruma düşürülmüş halkların yanında daima yer almayı gaye edinmiştir.

Platformumuz, toplumumuzun kangren haline gelmiş çocuk eğitimi ve örtü yasağı problemlerini öncelikli meseleleri arasına almıştır. Bu konuda inanç ve özgürlükler için mücadele eden tüm kişi, kurum ve kuruluşların faaliyetlerini takdir edip desteklemektedir. Bu bağlamda “İNHAP” olarak başörtüsü zulmüne son vermek için gereken tüm girişimler yapılmış, atılacak adımları atmış ve atmaya da devam edecektir.

Bu manada Mustazaflar İle Dayanışma Derneğinin 23 Ekim Pazar günü saat 12.30’da Diyarbakır İstasyon Meydanında organize edeceği “İnanca Saygı, Başörtüsüne Özgürlük” mitingini platform olarak destekliyoruz.
Başta üye ve gönüllülerimiz olmak üzere tüm halkımızı Diyarbakır İstasyon Meydanı’na davet ediyoruz.
İNHAP platformuna üye derneklerin bulunduğu şehirlerden mitinge katılım amacıyla araç kaldırılacaktır. Tüm Müslüman ve özgürlüklerden yana olan STK’ LARI BU MİTİNGE DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ.


İNHAP YÖNETİM KURULU

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir