• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
`Esir Takası siyonizmin Yıkılacağının İşaretidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Heniyye: "Esir Takası Düşmanla Mücadelede Stratejik Bir Dönüm Noktasıdır"

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, dün (18 Ekim Salı) yapılan esir takasının Siyonist düşmanla mücadelede stratejik bir dönüm noktası olduğunu söyleyerek, anlaşmanın gaspçı işgal rejiminin yıkılabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Heniyye, esirlerin serbest kalışını kutlamak için düzenlenen "Özgür İnsanlara Vefa.. Yasin`in Ahdi" isimli etkinlikte yaptığı konuşmada, Filistin`in tarihi bir gün yaşadığını ve esir takasının Filistin halkı ve direnişi için övünç kaynağı olduğunu belirtti.

Anlaşma yapıldığında iki noktaya dikkat edildiğini söyleyen Heniyye, bu noktalardan ilkinin anlaşmayla serbest bırakılacak esirlerin tüm direniş gruplarını kapsaması olduğunu, ikincisinin de özgürlüğüne kavuşacak esirlerin Filistin`in tüm bölgelerinden seçilmesi olduğunu bildirdi.

"Bu kahramanlar için anlaşmazlıkları ve bölünmüşlüğü göz ardı ettik" diyen Heniyye, kurtarılan esirler arasında Hamas`tan, Fetih`ten, İslami Cihad`dan ve diğer gruplardan esirlerin olduğunu söyledi.

Hamas`ın toprak bütünlüğüne de dikkat ettiğine işaret eden Heniyye, Gazze`den, Batı Yaka`dan, Kudüs`ten, 1948`de işgal edilen topraklardan ve Golan`dan esirlerin serbest bırakıldığını belirtti.

Siyonist işgal zindanlarında geride kalan esirleri de unutmayacaklarını bildiren Heniyye, "Gilad Şalit`in esir alınmasını macera olarak nitelendirenlere diyorum ki, esirlerimiz bu maceraları hak ediyorlar" şeklinde konuştu.

Heniyye, esir takası pazarlıklarını yürüten ekibi de başarısı dolayısıyla kutladı.

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir