• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
İmam hatip okullarının sorunları masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ensar Vakfının organizasyonu ile özel bir lokantada gerçekleşen programa, Bitlis Vali Vekili Salih Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba, vali yardımcıları, merkezde görev yapan çok sayıda imam, ilahiyatçı, din kültürü ve ahlak bilgisi hocaları katıldı.

Programda konuşan Bitlis Vali Vekili Salih Altun, imam hatipler dahil olmak üzere ildeki tüm okullarda eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilmesi için valilik çalışmasının sürdüğünü söyledi.

“İmam hatiplilerin dışlandığı bir zamanı gördük”

Kendisinin de imam hatip mezunu bir babanın oğlu olduğunu belirten Altun, “Bu güzel Bitlis akşamında sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. İmam hatiplilik şuurunu ve ruhunu, önce ahlak ve maneviyat felsefesiyle yetişmiş olan bir babadan öğrenerek yetiştik. Tabi ki, imam hatipler ülkeye çok önemli insan kaynağı kazandırdılar. Ama ben imam hatip mezunu değilim. Neden imam hatip mezunu bir babanın oğlu, imam hatip mezunu olamadı bu ülkede? Çünkü biz öyle bir döneme denk geldik ki,  imam hatipte okumanın dezavantaj olduğu, imam hatiplilerin dışlandığı, üniversite kapılarının imam hatiplere kapatıldığı, hata sırf imam hatiplilerin üniversiteye girişlerinin zorlaştırılması için diğer meslek liselerine de zorlukların çıkarıldığı jenerasyonuyuz.”ifadelerini kullandı.

“İmam hatip okullarının önü açıldı”

Türkiye’de eğitim konusunda önemli gelişmelerin olduğunu ifade eden Altun, “Hem genel mesleki eğitimde büyük çabalar ve reformlar yapıldı hem de yeniden imam hatip okullarının önü açıldı. Ahlak ve maneviyat konusunda derinleşmek isteyen, bu konuda eğitim almak isteyen gençlerimizin ve çocuklarımızın yetiştirilmesini isteyen velilerimize, şuan imam hatip okullarımızın kapıları sonuna kadar açık. Valilik olarak Ensar Vakfının yürüttüğü imam hatip ortaokullarının açılması için yapılan projenin hem ortağıyız hem de destekçisiyiz.”diye belirtti.

Altun, “Sadece imam hatip okulları için valiliğin böyle bir çalışmanın içerisinde olduğu şeklinde algılanmasın, bu gün yapılan toplantının konsepti bu olduğu için sadece bunu konuşuyoruz”dedi. Altun, tüm okulların eğitimi için hazır olduklarını, başka alanlarda da STK’ların çocukları destekleyici projeleri olursa, onları da destekleyerek yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.

Ensar Vakfı Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca ise, vakfın amacı, misyonu ve vizyonu hakkında bilgi verdi. Alca konuşmasında, ilde imam hatip ortaokulu açılması talebinde bulundu.

Daha sonra taleplerin değerlendirilmesi adına vali yardımcısı Ömer Faruk İlhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba kısa birer konuşma yaparak değerlendirmelerde bulundular.

Programda mesleki ders öğretmenleri adına konuşan Said-i Nursi İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Mehmet Raşit Yazı, farklı imam hatip okullarının bünyesinde birer sınıf imam hatip ortaokulunun açılması yerine, bağımsız birer imam hatip ortaokulunun açılmasının daha doğru olacağını söyledi.

Program, akşam yemeği ikramının ardında sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir