• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
 Gazze`deSağlık Sektöründe Kriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Filistin Sağlık Bakanlığı Vekili Yusuf Ebu er-Riyş, Gazze`de düzenlediği basın toplantısında, "Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, sağlık alanındaki sorumluluğunu yerine getirmemesi ve Han Yunus ile Refah kentlerinin temelsağlık ihtiyaçlarını karşılamaması üzerine bu illerde bulunan sağlık merkezlerinde olağanüstü hali ilan ediyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık merkezlerinin masraflarının uzlaşı hükümeti tarafından karşılamamasından dolayı temizlik, yemek, ambulans hizmetleri ve bazı tahliller ile acil olmayan ameliyatların durdurulduğunu belirten Riyş, yakıt, ilaç ve tıbbi malzemede sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Riyş, 3 hastanede hizmetlerin durma noktasına geldiğine dikkati çekerek, ilgili makamları hastaların haklarını koruma sorumluluğunu yerine getirmeye ve bölgedeki sağlık sektörünü kurtarmaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) da 27 Kasım`da Gazze`de son 48 saat içindeki kötü hava şartları ve şiddetli sel nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıklamıştı.

İsrail`in Gazze`ye 7 Temmuz`da başlattığı 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kişi ölmüş, 11 binden fazla kişi yaralanmış, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir