• DOLAR 32.562
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2425.552
  • ...
 Maliki Nasrallah İle Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizbullah`ın basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Maliki- Nasrallah görüşmesinde, Irak, Suriye, Lübnan ve Filistin`deki son durum ile bölge halkı ve hükümetlerini tehdit eden gelişmelere karşı dini ve politik liderlerin neler yapabileceği konuları ele alındı.

Açıklamada, her iki tarafın da "IŞİD`e karşı mücadelede, halkın desteğini arkasına almış bölge devletlerine tam olarak güvendiği" belirtildi.

LÜBNAN BAŞBAKANI GÖRÜŞMEK İSTMEMİŞTİ
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki, hafta sonu özel uçakla Lübnan`ın başkenti Beyrut`a gelmişti. Maliki`yi Refik Hariri Havalimanı`nda Hizbullah yetkilileri karşılamıştı.

Maliki`nin, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşmesi bekleniyordu. Lübnan Başbakanı Temmam Selam ise Maliki`nin görüşme talebini "programı müsait olmadığı" gerekçesiyle geri çevirmişti.

Irak`ta Maliki`nin lideri olduğu Kanun Devleti Koalisyonu, 30 Nisan`da yapılan genel seçimlerde 92 sandalye çıkarmıştı. Maliki, seçimden birinci çıkan koalisyonun lideri olarak hükümeti kurma görevinin kendisine verilmesi gerektiğini savunuyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Ulusal Şii İttifakı`nın aday olarak gösterdiği Parlamento Başkan Yardımcısı Haydar el-İbadi`yi hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir