• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayıplar Korku Verici Rakama Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, 2011- 2014 yılları arasında 768 kayıp şahıs müracaatı alındığını, bunlardan 587’sine ulaşıldığını ve 181 kişinin ise halen kayıp olduğunu açıkladı.

Açıklamada, kayıpların bulunmasında her kesimin kendne düşen bir takım sorumluluklarının bulunduğu belirtilerek,“Kayıp yakınlarının elde ettikleri bilgileri zaman geçirmeksizin polisle paylaşmaları, basın-yayın kuruluşlarının kayıp olayları hakkında farkındalık oluşturmaları ve konuyu gündemde tutmaları gerekir. Ayrıca kayıp şahısların bulunması için, yakınlarının ve halkımızın desteğini alarak yapılacak çalışmalara yön vermek, temel unsurlardan biridir. Bilginin paylaşılması ve etkin bir işbirliğinin sağlanması ile kayıpların en kısa süre içerisinde bulunacağı da bilinen bir gerçektir.” denildi.

Kayıp çocukların bulunması amacıyla Asayiş Daire Başkanlığı tarafından “Kayıp Alarmı” projesinin başlatıldığı vurgulanan açıklamada,“Proje ile belirli kriterler çerçevesinde, kayıp/kaçırılan çocuğun eşkal bilgileri ve fotoğrafının yer aldığı bilgiler, çocuğun kaybolduğu bölgeden uzaklaşmadan o bölgede bulunan halkın, teknolojik imkanlar kullanılarak, SMS ve MMS yoluyla bilgi sahibi olması amaçlanmıştır. İlimizde 2011-2014 yılları iarasında toplam 768 kayıp şahıs müracaatı alınmış, kayıp şahıslardan toplam 587’si, yapılan çalışmalar sonucu bulunarak ailelerine bilgi verilmiş, bulunamayan kayıp şahısların ise bulunmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir