• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
DEDAŞ’ın yerine halk tedbir alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da elektrik direğinde kopan yüksek gelirim hatları için DEDAŞ’ın önlem alması gerekirken vatandaş kendi imkânları ile önlem aldı. Vatandaşlar DEDAŞ’ın vurdumduymazlığına tepki göstererek, elektrik kablolarının yer altına döşenmesini istediler.

Elektrik direklerinin etrafına şerit çekerek insanların yüksek gelirim kabloların altından geçmemek için şeridin üzerine ‘dikkat ölüm telleri, altında geçme’ yazısı ile vatandaşların yüksek gelirimin altından geçmemesine neden oldu.

“DEDAŞ insanların toplu bir şekilde ölmesini bekliyor”

Yaşanan elektrik sıkıntılarının giderilmesi için halkın ölmesi gerektiğini ifade eden Selahaddin Sevgili adındaki vatandaş, yüksek gelirim kabloların tamir edilip burada kaldırılması için DEDAŞ vatandaşların ölmesini beklediğini söyledi.
Elektrik direğinde bulunan yüksek gerilim kabloların sürekli koptuğunu ve kopan kablolardan dolayı ölüm tehlikesi yaşadığını dile getiren Selahaddin Sevgili, “Burada bulunan elektrik telleri bir yıl içerisinde üç defa koptu. Son olarak da dün akşam koptu. Yüksek gelirim telleri koptuğu zaman direğin dibinde bulunan ağaçlar ve parke taşları elektrik voltajından dolayı hasar görüyor. Yüksek gelirim hatlarının kopmasından dolayı burada geçen vatandaşlar hayatlarını kaybedebilir. DEDAŞ ise burada insanların toplu bir şekilde ölmesini bekliyor.” dedi.

“İnsanların ölmemesi için DEDAŞ’ın görevini ben yaptım”

Son olarak yetkililere seslenen Sevgili, “Şuan hem belediye hem de DEDAŞ yaşanan bu sıkıntıyı görmezden gelip kulak arkası yapıyor. Vatandaşların ölmemesi için DEDAŞ’ın gelip burada önlem alması gerekirken ben kendi imkânlarım ile elektrik direklerinin etrafına şerit çektim. Buradaki teller koptuğu zaman Diyarbakır’da elektriklerin çoğu kesiliyor. Yetkililerin acilen Diyarbakır’daki elektrik sorunlarına çözüm bulmaları ve elektrik direklerini kaldırıp yer altına döşemeleri gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir