• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
Hacamat tedavisi dünyaya yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Sağlık

Britanya Hacamat Derneği (British Cupping Society-BCS) Genel Sekreteri Dr. Kaleem Ullah, ‘kupa terapisinin’ (hacamat) sanılandan çok daha etkili olduğunu ve onlarca hastalığın tedavisinde çok başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti.

Yüksek lisansını İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden London King’s Collega’da “hacamatın faydaları” üzerine yapan Dr. Kaleem Ullah, tıp dünyasında bu konuda araştırma yapan ender kişilerden biri olduğunu kaydediyor. Amaçlarının Peygamber Efendimiz’in (SAV) bu sünnetini tıp literatürüne geçirmek olduğunu söyleyen Pakistan kökenli İngiliz doktor, “her derde şifa” olarak tanımladığı hacamatın faydalarını saymakla bitiremiyor.

Hz. Muhammed’in (SAV) hacamatın faydaları üzerine söylediği birçok hadisi olduğunu hatırlatan Dr. Kaleem Ullah, “Efendimiz (SAV) en az 60 sahih Hadis-i Şerifte hacamatın vücudumuz için çok faydalı olduğunu ve yaz ve kış başlangıçları olmak üzere yılda en az iki kere yapılmasını öneriyor” diyerek bunun sağlığımız açısından önemine dikkat çekiyor. “Peygamberimiz (SAV) bir konu üzerine bu kadar çok duruyorsa bunun önemli bir nedeni vardır” diyen Pakistanlı doktor, “Tabii bir Hadis-i Şerif’te değinilmesi bile bu tıbbi uygulamanın çok önemli olduğunu göstermesi açısından yeterli” diye de ekliyor.

HACAMAT’I TÜM DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ

Dr. Kaleem Ullah, BCS’nin kuruluş amacını, kupa terapisini alternatif tedavi yöntemi olarak tıp literatürüne sokabilmek ve “Tıbb-i Nebevi” olarak adlandırılan bu uygulamayı toplumun geniş kesimlerince bilinmesini sağlamak olarak açıklıyor.

2008 yılında tıp alanında uzman kişilerce kurulan BCS ayrıca, ehil olmayan kişilerce hijyenik olmayan ortamlarda yapılan ve bunun sonucunda olumsuz sonuçlara yol açabilen bu tedavi yönteminin, uygun şartlar altında, uzman kişilerce yapılmasını hedefliyor.

AKAPUNKTUR TEDAVİSİNDEN ÇOK DAHA ETKİLİ

Kupa terapisinin vücutta lokal emme bölgesi oluşturarak iyileştirmeye yönelik kan akışını artırıp hareketlendiren eski çağlara dayanan tıbbi bir müdahale olduğunu kaydeden Kaleem Ullah, bu uygulamanın çok yaygın olarak bilinen “akapunktur tedavi” yöntemine göre çok daha faydalı olduğunu savunuyor. Doktor Ullah, kupa terapisinin vücudun istenilen her yerine yapılabileceğini de sözlerine ekliyor.

HANGİ HASTALIKLARDA BU TEDAVİ UYGULANIYOR

Dr. Kaleem, hacamat yönteminin pek çok rahatsızlığı tedavi etmede uygulandığını ve başarılı sonuçlar alındığına dikkat çekiyor. Kupa terapisinin, kan hastalıkları (anemi ve hemofili), hipertansiyon, migren, romatizmal hastalıklar (artritik eklem ve kas rahatsızlıkları, sırt ağrıları), kısırlık ve jinekolojik rahatsızlıklar, deri problemleri (egzama, akne) gibi rahatsızlıklarda etkili sonuçlar verdiği kaydediliyor. Ayrıca genel fiziksel ve psikolojik durumlar için de yapılmasında faydalı olduğu belirtiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir