• DOLAR 32.579
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2416.817
  • ...
AGD`den Peygamber İklimine Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi, `şehrin her evinde Allah`ın ismi anılsın, Rasulullah`ın ahlakı yaşansın` sloganı ile her evde `hadis dersi halkası" oluşturmak için çalışma başlattı. Programla ilgili destek ve katılımcı olmalarını sağlamak için birçok sivil toplum kuruluşunu ziyaret eden AGD yetkilileri, Adana Vuslat FM`i de ziyaret ettiler.

AGD Adana Şubesi Tanıtım Başkanı Abdurrahman Alcan ve Orta Öğretim Başkanı Enes Beyaz`ın gerçekleştirdiği ziyarette konukları, Vuslat FM Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Dağtekin karşıladı.

Ziyarette konuşan Abdurrahman Alcan, AGD Adana Şubesi olarak kaynağın Riyazussalihin adlı hadis kitabının olduğunu, geniş katılımlı hadis dersi halkaları oluşturmayı hedefleyen bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Yapacakları çalışmaya katılacak kişilere kaynak kitaptan bin adet hediye edeceklerini belirten Alcan; "Bu programa katılacak kişilerden bazı isteklerimiz olacak. En başta en az 5 kişiden oluşacak bir ders halkası oluşturmalarını ve haftada bir gün hadis dersi yapmalarını talep ediyoruz. Bu 5 kişi, kendi ailesinden de çevresinden de olabilir. Ayrıca müsait olanlar için derneğimizde haftada bir gün bu kitaptan hadis dersi yapacağız, buna katılmalarını istiyoruz. Hamdolsun daha yolun başındayken yaklaşık iki yüz ders halkası oluşturduk. Hedefimiz en az bin ders halkası oluşturarak şehrin her evinde Allah`ın isminin anılması ve Resulünün ahlakının yaşanmasıdır" dedi. Alcan, Vuslat FM`den kurum olarak kampanyalarını desteklemesini ve duyurusunun yapılması konusunda yardımcı olunmasını talep etti.

Vuslat FM Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Dağtekin de, AGD`nin başlattığı bu çalışmanın gayet faydalı ve güzel olduğunu ve yapacakları yayınlarla destek vereceklerini söyledi.
Ayhan Kaya - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir