• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, dünyada ve Türkiye`de, insan sağlığına verilen önemin giderek arttığını, hastalıkların önlenmesinde, tedavisinde ve rehabilitasyonunda hızlı gelişmeler kaydedildiğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü öncülüğünde, Kalkınma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle hazırlanan 2013 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması`nın (TNSA-2013) sonuçları, Rixos Otel`de düzenlenen toplantıda açıklandı.

Çelik, toplantıda, sağlıklı yaşamanın kişilerin en doğal hakkı olduğunu ifade ederek, "Anayasamız, vatandaşlarımızın sağlığının korunması ve geliştirilmesi, sağlığa zarar veren tüm etkenlerle mücadele edilmesi ve gelecek nesillerin sağlıklı yetiştirilmesi için gereken tedbirlerin alınmasını bir görev olarak belirlemiştir" diye konuştu.

Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması`nın, ilk kez 1968’de yapıldığını ve takip eden 40 yıl içinde 5 yıllık aralıklarla 9 kez başarıyla gerçekleştirildiğini anlatan Çelik, "Hacettepe Nüfus Etütleri Enstitüsü`nün gerçekleştirdiği 2013 araştırması bu serideki onuncu araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Bu araştırmalar özellikle geçmişte hayati istatistiklerin yetersiz olduğu bir ortamda nüfus ve sağlık alanında araştırmacılara son derece zengin ve karşılaştırmalı bir demografik veri kaynağı sunmuştur" dedi.

Bugün dünyada ve Türkiye`de, insan sağlığına verilen önemin giderek arttığına dikkati çeken Çelik, hastalıkların önlenmesinde, tedavisinde ve rehabilitasyonunda hızlı gelişmeler kaydedildiğini söyledi.

"Üniversite, geleceğe ışık tutan bilgiler üretiyor"

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer de üniversitenin ürettiği bilgilerin herkes için olduğunu bildirdi.

Türkiye`de doğurganlık düzeyinin durağanlık gösterdiğini belirten Tuncer, nüfusun çoğalması kadar azalmasının da önemli bir sorun olduğunu söyledi. Tuncer, azalan nüfusun yüzyıllar boyu devam edecek tehlikeli bir duruma yol açabileceğini vurguladı.

Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir