• DOLAR 32.548
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2436.518
  • ...
“Belediye dayak attırıp ahır yıktı” iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Adaklı ilçesi Afet Konutları mahallesinde belediye ekipleri tarafından yıkılan ahırın sahibi A. Gafur Keçaş, Ak Partili Belediye başkanın adamları tarafından dövüldüğünü ileri sürdü.

“Oy vermediğimiz için ahırımı yıktılar”

Ahırı yıkılan A. Gafur Keçaş, mahallede birçok ahır yapıldığı gibi kendisinin de yaptığını belirterek, Belediye başkanı Zeki Işık’ın bir hafta önce ilçe polisi ile yıkmaya geldiğini ancak komşuların araya girmesiyle yıkımın ertelendiğini söyledi.

Keçaş, “Dün Bingöl’den Çevik kuvvet araçlarıyla birlikte gelip ahırımı yıktılar. Kış günü ben hayvanımı nerede barındıracağım. Bana yapılan tamamen siyasi bir karardır.” diye konuştu.

Keçaş, mahalle içinde her köşede ahır yapıldığını ancak seçim sürecinde Zeki Işık’a oy vermediği için kasten yıktırıldığını iddia etti.

“Ak partili Başkanın adamlarından dayak yedik”

Adaklı merkezde başkanın akrabaları tarafından dövüldüklerini iddia eden ahır sahibi Keçaş, “Oğlum ile ilçe merkezinde yürüdüğümüz bir sırada, başkanın akrabaları tarafından saldırıya uğradık ve haklarımızı sonuna kadar arayacağız.”dedi.

“Hiç kimseye izin vermeyeceğiz”

Konu ile ilgili konuşan Adaklı ilçe Belediye Başkanı Zeki Işık, “Kendi zamanımda hiç kimseye illegal bir işe asla izin vermeyeceğim. Mahalle içinde benden önceki dönemlerde yapılan ahırlar vardır, ancak bugünden sonra belediye arazisi içinde hiç kimseye müsamaha gösterilmeyecek. Mahalle içinde afet konutları bölgesinde daha önceden yapılan ahırlar da peyderpey temizlenecektir. Mahalle içinde ahır olmaz. Pisliğe izin veremeyiz.” ifadelerini kullandı.
“Kavgayı tasvip etmiyoruz”

Yıkım ve kavga olayı sırasında bir taziyeden dolayı ilçede olmadığını belirten Başkan Zeki Işık, “Görgü tanıklarından aldığım bilgiye göre, Gafur Keçaş ve oğlu, ahır yıkıldıktan sonra belediyeye gelip ortalığı darp edip küfürler savurmuş, bunu gören akrabalarım da buna tahammül etmedikleri için karşılıklı yumruklaşma meydana gelmiş.”şeklinde konuştu.

(Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir