• DOLAR 32.501
  • EURO 34.558
  • ALTIN 2492.259
  • ...
Mısır kapıyı tekrar kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Gazze`deki Filistin Hükümeti İçişleri Bakanlığı`na bağlı Sınır ve Sınır Kapıları Genel Kurulu`ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır yönetiminin, ülkede mahsur kalan 554 Filistinlinin Gazze`ye geçişinin ardından Refah Sınır Kapısı`nı ikinci bir emre kadar kapattığı belirtildi.

Filistin`in Kahire Büyükelçisi Cemal eş-Şevbeki, cumartesi günü yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin Filistin tarafının talebi üzerine Refah Sınır Kapısı`nı Gazze`ye geçmek isteyen Filistinliler için 2 günlüğüne açacağını kaydetmişti.

Şevbeki, kapının pazar ve pazartesi günleri 09.00-16.00 saatlerinde tek yönlü olarak Gazze`ye geçişler için açılacağını bildirmişti. Mısırlı yetkililer, geçen çarşamba da Gazze`ye geçmek amacıyla bekleyenler için Refah Sınır Kapısı`nı 2 günlüğüne açmıştı.

İsrail ablukası nedeniyle Gazze`nin "dünyaya açılan tek kapısı" konumundaki Refah, Mısır`da Temmuz 2013`te gerçekleşen askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.

Son olarak 24 Ekim`de Kuzey Sina vilayetinde 2 güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan ederek, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı`nı da kapatmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir