• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Dindar Kürtlere Baskı Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Marksist terör örgütü PKK’nın 6-7 Ekim olaylarında direkt hedefi olan HÜDA-PAR’ın Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmuz Tanrıkulu, “PKK Marksist düşünce ile şekillenmiş bir örgüt. Kanlı örgüt bu doğrultuda bölge halkını kendi ideolojileri çerçevesinde şekillendirmeye çalışıyor. PKK’nın Müslüman Kürtlere yaptığı baskı kendisini özellikle kırsal alanda hissettirdi. Mezralarda yaşayan Müslüman Kürtler tehditlere maruz kaldı. Bölgedeki Müslümanlara 3 seçenek sunuldu: ‘Bizim silahımız var. Ya bize katılıp destek vereceksiniz ve ideolojimizi savunacaksınız ya bölgeyi terk edeceksiniz ya da öleceksiniz.’ Bu noktada bölge halkından bazıları meşru müdafaa hakkını kullanıp kendisini korurken birçok Müslüman Kürt bölgeyi terk etmek zorunda kaldı” dedi.



PKK MÜSLÜMANLARIN İZİNİ SÜRÜYOR



Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay ise, “Bölge halkıyla görüşmelerimiz çerçevesinde özellikle HDP dışındaki partilere oy verilen köylerde, PKK’nın yoğun bir baskı oluşturduğunu biliyoruz. Çözüm Süreci kapsamında askerin meydana getirdiği boşluk, kırsalda PKK’nın baskın olmasına yol açtı. PKK, Müslüman Kürtler üzerindeki eylemlerini özellikle son 10 yılda HÜDA-PAR üzerinden sergiledi. PKK’nın gençlik yapıları Müslüman kesimin adeta izlerini sürerek, bir organizasyon içerisine girmelerine engel oluyor” dedi.



“PKK, MÜSLÜMAN KÜRTLERE TEPKİLİ”



Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir de PKK’nın Müslüman olan Kürtlere karşı eylemsel bir hareket içerisine girdiğini söyledi. Kandemir, “PKK, bölge halkının tepkisinden çekindiği için bu konuda direkt olarak bir açıklama yapamıyor. Ancak bize teslim olan PKK’lı teröristler, Marksist örgütün kendilerine bağlılık göstermeyen Müslüman Kürtlere karşı tepkili olduğunu anlattı” dedi. 



HALK SESSİZ BİR TEPKİ İÇERİSİNDE



PKK’nın Müslüman Kürt halkına karşı baskısını değerlendiren Diyanet Sen Batman Şubesi Başkanı Hamit Ergin de, 6-7 Ekim olaylarından sonra bölge halkının PKK’ya karşı tavır aldığını söyledi. Halkın PKK’ya karşı sessiz bir tepkisinin olduğunu söyleyen Ergin, “PKK’nın bu noktada pişman olacağı görüşündeyim. Çözüm Süreci kapsamında devletin yaklaşımını halk daha güvenilir buluyor. 6-7 Ekim olayları gösterdi ki, bölge halkı silahın, kanın, nefretin değil barışın dilini benimsiyor” dedi.

Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir