• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
Uyuşturucu ile gençler aracı olarak kullanılıp hedef seçiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği tarafından gençleri madde bağımlılığından kurtarmak amacıyla Diyarbakır’da “Madde Bağımlığı ve Algı Yönetimi” adlı seminer düzenlendi. Seminerde bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla gençlerin ve çocukların aracı olarak kullanılıp hedef seçildiğini belirti.

Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Eren Şahin Çok Amaçlı Salonda düzenlenen seminere, Diyarbakır Valisi, İl Emniyet Müdürü, Dicle Üniversitesi Rektörü, Ak Parti İl Başkanı, Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı, öğretmen ve öğrencilerde katıldı.

Madde bağımlılığının Türkiye`nin önemli bir sorunu haline geldiğini ifade eden Vali Aksoy, "Madde bağımlılığı konusu gençlerin hedef olarak seçildiği ve bu alana çekildiği hususların başında geliyor. Genç arkadaşlarımızın çeşitli nedenlerle bulaştırılmaya çalıştırıldığı ve süreç içerisinde de zaman zaman bununla ilgili bir öneriyi de kapsadığını görüyoruz. Bir çok kurum ve kuruluşumuzun bu konuda önemli katkı ve çalışmaları var.” dedi.

Aksoy, “Diyarbakır`da özellikle terör olayları başta olmak üzere çocukların kullanıldığını görüyoruz. Çocukların yeri okullardır, annelerinin yanıdır. Hiçbir çocuk bu tür olaylarda kullanılmamalıdır, kullanılması kabul edilemez. Çocukların bu tür olaylarda kullanılması kabul edilebilir değildir. Çocuklar geleceği daha güvenle hazırlanmalıdır. Sokaklar risklidir, tehlikelidir çocuklar sokaklardan uzak tutulmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Seminer, Doçenç Doktor Mehmet Cemal Kaya, Yardımcı Doçent Doktor Salihe Anter ve Yardımcısı Doçent Doktor Tuğba Yüksel`in madde bağımlılığıyla ilgili sunumlarıyla sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir