• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
Burkay: HDP`yi MİT Kurdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çözüm sürecine ilişkin Abdullah Öcalan`ın durumunu değerlendiren Burkay, "Kürt lideri Öcalan`, diğer bir deyişle `Serok`, İmralı’ya konduğunda `pişmanım, hizmete hazırım, ne istiyorsanız onu yapayım` demişti. Böyle bir Öcalan, Kürtlerin lideri mi olur, yoksa devletin adamı mı?" sorusunu kamuoyuna yöneltti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay`ın bir süre önce HDP için, “Hakan Fidan’la Öcalan’ın baş başa verip gerçekleştirdikleri güzel proje” sözlerini hatırlatan Burkay, "Bu durumda HDP kimin örgütüdür? MİT ne zamandan beri Kürtler için parti kuruyor?" diye sordu.

MİT`in bu kez Kürtlerle Türk soluna ortak parti kurdurup birleştirmeyi başardığı için "Helal olsun!" diyen Burkay, Hükümetin sadece Öcalan, PKK ve HDP ile görüşmekle sorunu çözemeyeceğini ifade etti. Burkay, "Oyalama ve kurnazlıkla Kürt sorunu çözülmez, sadece zaman yitirilir; bu ise tehlikelidir. Yitirilen zaman sorunları ağırlaştırır. Tedavi görmeyen yaranın ağırlaşması ve öldürücü komplikasyonlara yol açması gibi. Doğru söz yanlış yolda olanların hoşuna gitmez; ama yararlanmasını bilseler asıl olarak da onların işine yarar. Herkes ve her örgüt, doğru ya da yanlış bir yolda yürümekte özgürdür!" şeklinde görüşlerini dile getirdi. (Odatv)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir