• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
`HDP`nin Eline Kan Bulaştı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bölgedeki gelişmeler hakkında yaptığı değerlendirmede PKK/HDP’nin bölgede gündeme getirdiği birçok meselede samimi olmadığını belirterek, yaşanan 6-7 Ekim olaylarında gelişen olaylarda HDP’nin etkisine vurgu yaptı. İçten, 6-7 Ekim olaylarında belediyelerin kendi araçlarından sokağa çıkma yasağının delinmesi için anons yaptırdığını da söyledi.

Bölgede yaşanan sorunlara değinen İçten, Ülkede şu an Kürt sorunu diye bir sorunun kalmadığını belirterek, bu güne kadar yapılan iyileştirmelerin yanında temel haklar ve özgürlükler konusunda atılması gereken adımların da olduğunu söyledi.
“6-7 Ekim olaylarında belediye, araçlarıyla sokağa çıkma çağrısında bulundu”

Diyarbakır başta olmak üzere, HDP’li yerel yönetimlerin hizmet dışı işlerle uğraştığını belirten İçten, HDP’li yerel yönetimlerin 6-7 Ekim olaylarında belediye, araçlarıyla sokağa çıkma yasağının delinmesi için anonslar yaptırdığını söyledi.

6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır`da yaşanan olaylara da vurgu yapan İçten, insanların sokağa çıkarak taşkınlık yapması ve insanların katledilmesinin sebebinin Selahattin Demirtaş`ın çağrısı olduğunu söyledi.

“Demirtaş insanları sokağa dökerek ölmelerine vesile oldu”
İçten, “Demirtaş insanları sokağa dökerek ölmelerine vesile oldu. HDP`nin eline kan bulaştı. Nevruz meydanına milyonlarca insanı döküp orada miting yapsaydılar. Birilerinin kafasında çözüm sürecini bitirme hevesi vardı ama duvara çarptılar. Vatandaş ciddi bir tepki gösterdiler. Oysaki Kobani`ye en fazla yardım Diyarbakır`dan yapıldı ve Kobani`nin faturasını ödeyecek olan Diyarbakır değildir." ifadesini kullandı.

“HDP`li milletvekilleri yaşamını yitirenlerden özür dilemeli”
HDP`nin 6-7 Ekim ile birlikte samimiyetini yitirdiğini belirten İçten, HDP`li milletvekillerinin çıkıp yaşamını yitirenlerden özür dilemeleri ve bunları yapanların kendilerinden olmadıklarını deklare ederek yaşanan olayları ve bunları yaşatanları da kınamaları gerektiğine vurgu yaptı.

Belediyelerin hizmet için var olduğunu ve parti ayrımı yapmaması gerektiğini söyleyen İçten, Diyarbakır`da yerel yönetimin belediyecilik dışında her işi yaptığını ve hizmet yapmak yerine başka şeylerle uğraştığını ifade etti.

“HDP’li belediyeler hizmet yerine başka işlerle uğraşıyorlar”
HDP’li belediyelerin bu tavrından dolayı mağduriyeti halkın yaşadığını ve kendi bölgesi olan Diyarbakır’da çevre temizliğinden bahsetmenin mümkün olmadığını söyleyen İçten, “Yıllarca medeniyetlere başkentlik yapmış bu şehrin çevresi pislik içinde. Diyarbakır`ın su sorunu vardır. Türkiye`deki en pahalı su orada içiliyor. Sur ilçesi içinde kentsel dönüşüm başlattık, yeni uydu kentler yaptı. Hz. Süleyman`ın çevresindeki kentsel dönüşüm için anahtarları teslim etmemize ve para yatırmamıza rağmen ev boşaltmalar ve molozların kaldırılması belediye tarafından engellenmektedir" dedi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir