• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Arınç`tan Bakanlar Kurulu Sonrası Açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arınç`ın açıklamalarından satırbaşları:

Ermenek`teki olayla ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hazırladığı, bu olayları kapsayacak, sosyal haklar ve özlük hakları bakımından ölenlerin yakınlarına imkanlar temin edecek bir çalışmamız var. Bu çalışmanın detaylarını, mümkün olabilirse yarın Sayın Başbakanımız grup toplantısında, olamazsa takip eden günlerde özel bir şekilde açıklamış olacak.

AYM`YE SEÇİM BARAJI BAŞVURUSU
Haşim Kılıç`a atfedilen haberlerden ziyade AYM`nin yaptığı açıklamayı dikkate almamız lazım. Bireysel başvuruya "Hayır" diyenler konuyu düşünsün. Bireysel başvuru hakkını 2010 Referandumu`nda Türkiye için demokratikleşme adımı olarak gördük. Son zamanlarda aldığı kararlar eleştirilse de AYM özgürlükleri ve demokrasiyi önceleyen kararlar aldı. Baraj konusunu biz getirmedik. "Barajlarını düşünerek değil, iktidar olmak için kurulduk" dedik. Türkiye 12 yıl boyunca ne kazandıysa, yönetimdeki, siyasetteki istikrardan kazandı.

Seçimde adalet ve yönetimde istikrar başlıklarını bağdaştırabilecek bir sistem bulunabilir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi barajın insan haklarına aykırı olmadığına karar verdi.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm sürecinin dürüst bir zeminde gitmesi lazım. Kimse kendine şahsi bir pay çıkarmamalı. Herkesin katılımda bulunacağı bir süreç olmalı. Öcalan baş müzakerecidir diyen arkadaşımıza sert çıkmıştım ve beni kınamıştınız.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir