• DOLAR 32.546
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2426.362
  • ...
`Saldırılar Tesettüre Değil İslam’a Yapılmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Tesettüre yapılan saldırıyı sert bir dille kınayan Diyanet-Sen Gaziantep Kadın Kolları BAŞKANı ve Eğitmen Meryem Evran, İslam düşmanlarının kadına şiddet adı altında hep kadını bahane ederek İslam’a saldırdığına dikkat çekti.

Bu yapıların Müslüman kadının ahlakını bozmayı ve İslam’ın kadına kazandırdığı kutsal ve yüce değeri bozmayı hedeflediklerinin altını çizen Evran, kimsenin Allah’ın emri dışında bir emir vermesi ve onun hakkında aykırı bir söz söylemesinin doğru olmadığını belirtti.

“İslam’ın ve Allah’ın emri olan tesettür kadını koruma altına almıştır”
Tesettürün kadını koruma altına aldığını belirten Evran, “Peygamber efendimiz geldikten sonra kız çocukları diri diri toprağa gömülmekten kurtuldu. Kadınlar peygamberimiz geldikten sonra kadın değer kazandı. Hatta kadın bir meta değil de erkeğe emanet olarak verildi. Çünkü peygamberimiz kadınlara çok değer verirdi. Peygamberimiz geldikten sonra kadına ne şiddet uygulandı. Nede kadın ikinci sınıf muamelesi gördü. Yine peygamberimizin en büyük destekçisi Hz. Hatice (r.a) çünkü peygamberimiz kadına hak ettiği değeri vermiştir. Yine Kur’an-ı Kerimde Nisa süresi vardır. Bu ve benzeri birçok örneği verebiliriz. İşte buradan anlıyoruz ki İslam kadını köleleştirmemiştir. Tam tersine İslam’ın ve Allah’ın emri olan Tesettür kadını koruma altına almıştır. Günümüzde kadın şiddetinden yakınanların hayatlarına bakın İslam adına hiçbir şey yoktur. İslam’ın olmadığı yerde şiddet, kan ve gözyaşı vardır. Tarihten bir örnek verin hangi sahabe erkek eşini dövmüştür. Yâda hangi sahabe hanım eşine karşı gelmiştir. İslam’ın olmadığı evde ve ailenin ilişkilerinde problem vardır. İslam düşmanları kadına şiddet adı altında hep kadını bahane ederek İslam’a saldırmıştır. Aslında saldırılar tesettüre değil İslam’a yapılmıştır.”dedi.

“Kadın eğer tesettüre bürünürse özgürdür”
Kadının tesettüre büründüğü takdirde özgür olduğunu vurgulayan Evran daha sonra, “Tesettür bize Allah’ın emridir. Kadın eğer tesettüre bürünürse özgürdür. Sizce sadece başı kapalı olan vücutlarının diğer kısımları tesettürle bağdaşmayan bir kadın özgür müdür. Sokak ortalarında binlerce erkeğin içerisinde tesettürsüz dolaşmak özgürlük müdür. Hayır, kadın tesettüre yani Kur’an’ın Ahzab süresi 59. Ayetine göre hareket ettiğinde özgürdür. Tesettür kadını tehlikelerden korur. Örtünüyoruz neden çünkü örtünmek bize Allah’ın emridir. Örtünmek insanları köleleştirmez. Fakat kafalar örtünürse tehlikeli olan odur. Biz örtünüyoruz. Ama! Kafamızı örtmüyoruz. Kimsenin Allah’ın emri dışında bir emir vermesi ve onun hakkında aykırı bir söz söylemesi doğru değildir. Toplumda İslam dininin baskı aracı olarak lanse edilmesi kadının ezilen bir varlık olarak gösterilmesi ve sanki Tesettürün kadınları köleleştirmesi algısı yanlış bir algıdır. İslam’ı ve Müslümanları maddi güç ve silahlarla yok edemeyen düşman, çağdaş silah olarak Müslüman kadınımızın ahlakını bozmayı ve ona İslam’ın kazandırdığı kutsal ve yüce değerini yitirtip, şehvetperestlerin metaı haline getirtip, sokaklara dökmüş, kişiliğini, ahlakını ve namusunu kaybettirmiştir. Düşman, kadınımızı modanın ve şehvetin kölesi haline getirip istediği şekle ve maskaralığa sokabilmekte ve soyabilmektedir. Başörtüsü bir kimlik, bir tercih, bir semboldür. İslami şahsiyetin kimliği, Müslüman’ca bir hayatın tercihi, iffet ve hayatın sembolüdür.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir