• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
israil hapishanelerindeki Filistinli tutuklular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Filistinli aileler, israil hapishanelerindeki yakınlarının serbest bırakılması talebiyle Gazze`de gösteri düzenledi.

Uluslararası Kızılhaç Örgütünün Gazze`deki ofisi önünde toplanan ve tutuklu yakınlarının fotoğraflarını taşıyan göstericiler, bütün uluslararası insan hakları örgütlerinden "haksız tutuklamalara" son verilmesi için harekete geçmesini istedi.

Burada konuşan Ravza Neccar, "insan hakları örgütleri ve uluslararası toplumdan oğlunun ve israil hapishanelerindeki bütün esirlerin serbest bırakılması için çalışmasını talep ettiklerini ifade ederek, "Uluslararası kurumların ve özellikle Kızılhaç`ın Filistinli esirler konusunda yasal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor" dedi.

Tutuklu annelerinden Aye ez-Zeanin de "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli esirlerin serbest bırakılması için uluslararası kurumlara gereken çabayı göstermeleri konusunda baskı yapmalı" ifadesini kullandı.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklu bulunuyor.

israil istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Filistinli aileler sık sık gösteri düzenleyerek, uluslararası toplum ve kuruluşlardan yardım talep ediyor.

Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir