• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Hayatını kaybeden madencinin oğlu konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ermenek`teki maden ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmalarında cansız bedenine ulaşılan Recep Çiloğlu`nun oğlu Volkan, "Benden korkuyordu ama babamın başına geldi. Bundan sonra maden ocağında çalışmak konusunda kararsızım. Ailemle görüştükten sonra kararımı vereceğim" dedi.

33 yaşındaki Volkan Çiloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, babası gibi 8 yıldır madenci olduğunu söyledi.
Babasının, Soma faciasının ardından gazeteye verdiği röportajda oğlu için daha çok korktuğunu söylediğini ifade eden Çiloğlu, "Benden korkuyordu ama babamın başına geldi. Bundan sonra maden ocağında çalışmak konusunda kararsızım. Ailemle görüştükten sonra kararımı vereceğim. Babam maden ocağında çalışırken tavsiyelerde bulunuyordu. Onun sayesinde bazı yerlerde başarılı oldum. `Emniyetini her zaman al` derdi" şeklinde konuştu.

Ölen madencinin yeğeni Savaş Çiloğlu da amcasının Türkiye`de sayılı maden şeflerinden biri olduğunu anlattı.
Ermenek`ten sağ çıkacağını umut ettiklerini kaydeden Çiloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her göçükten de sağ salim çıkmıştı. Buradaki şartlar diğer göçükler gibi değil. Ani su baskını sonucu kaçmaya fırsatları olmamış. Tecelli böyle oldu. Amcamın oğlu da kendisi gibi madenci. Oğlu için endişeleniyordu. Ailesini çok seviyordu. Ermenek`te bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) kurtarma ekipleri, madenciliği amcamdan öğrenmişti. Maden ocağının en uç noktasında bulunmuş. Bulunduğu yerin civarlarında 7-8 madenci daha varmış. Sanıyorum amcam o madencileri göndermeye çalışmış. `Kaptan gemiyi en son terk eder` misali en uçta kalmış. Amcamın göçükte kaç defa kaldığını bilmiyorum ama arkadaşları bana başarılarını kahraman gibi anlatıyordu."

Emekli madenci arkadaşı Yaşar Açıcı da Recep Çiloğlu`nun her konuda başarılı olduğuna dikkati çekerek, `Madenciliği çok iyi biliyordu. Emekli olduktan sonra Ermenek`e çalışmaya gitti. Recep Çiloğlu, başarılı bir madenci olarak burada yaşayan arkadaşlarını yanına almıştı. Daha önce TTK`da göçükte kalmış. kendi imkanları ve başarısıyla kurtulmuş" ifadesini kullandı.

Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir