• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
Mısır`da `Milyonluk Öfke` Eylemine Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek`le ilgili verilen kararı protesto için, gösteri çağrısında bulundu.

"Ulusal İttifak"tan yapılan yazılı açıklamada, "Şehitlerin hakkını korumak, devrik lider Hüsnü Mübarek`in ve yardımcılarının beraat kararına karşı çıkmak, hedeflere ulaşmak ve 25 Ocak Devrimi`nin tamamlanması yönündeki sözü vurgulamak için yarın bütün özgürlük meydanlarında `Milyonluk Öfke` adı altında toplanma çağrısında bulunuyoruz. Mısır halkını, 25 Ocak`tan şu ana kadar can veren şehitlerin haklarını korumak için, vicdanları uyandırmaya, devrim ruhunu canlandırmaya çağırıyoruz" denildi.

Mısır`da, Mübarek, oğulları ve dönemin İçişleri Bakanı ile yardımcılarının yargılandığı davada, cumartesi günü yapılan karar duruşmasında mahkeme, "25 Ocak Devrimi sırasında göstericileri öldürmek" iddiasıyla "hakkında dava açılamayacağı"na karar verdiği Mübarek`in, "İsrail`e doğalgaz satışı yoluyla yolsuzluk yaptığı" suçlamasından beraatine hükmetmiş, "haksız kazanç sağlama ve rüşvet" davasının ise zaman aşımına uğradığına karar vermişti.

Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir