• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Ermenek`te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ermenek`teki maden ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmalarında cansız bedenine ulaşılan 2 işçiden Recep Çiloğlu`nun cenazesi, memleketi Zonguldak`ın Çaycuma ilçesine getirildi.

Çiloğlu`nun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak, Karaman Belediyesine ait cenaze aracıyla Perşembe beldesindeki Kızılbel köyüne götürüldü.

Üç çocuk babası madencinin cenazesi, evine taşınırken büyük üzüntü yaşayan yakınları, burada taziyeleri kabul etti.
Mahsur kalan işçinin yeğeni Savaş Çiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amcasının Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağından 1994`te 38 yaşındayken resen emekli edildiğini söyledi.

Amcasının TTK`da çalışırken göçükten sağ kurtulduğunu, madencilik tecrübesinin üst düzeyde olduğunu anlatan Çiloğlu, "Genç yaşta emekli edilmesi nedeniyle amcam Türkiye`nin çeşitli yerlerindeki özel kömür ocaklarında şeflik yaptı. En son da 4 yıl önce Ermenek`te kazanın meydana geldiği ocakta çalışmaya başlamıştı. Zonguldak`ta ev almıştı, onun taksitlerini ödemek için çalışıyordu. Madenciliği de çok seviyordu" diye konuştu.

Çiloğlu`nun oğlu da madenci

Amcasının oğlu Volkan Çiloğlu`nun (33) da Bartın`ın Amasra ilçesinde özel kömür firmasında çalıştığına işaret eden Çiloğlu, "Volkan da baba mesleği madenciliği seçti. Yaşadığımız bu acıdan sonda amcamın kendi gibi madenci oğlunun kömür ocaklarına artık girmesine izin vermeyeceğiz. Çalıştığı özel maden firmasından ayrılacak. Böyle bir karar aldık" ifadesini kullandı.

Çiloğlu`nun cenazesinin öğlen namazını müteakip defnedileceği öğrenildi.

Ermenek`te kömür ocağında iki gün önce 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşılmış, DNA testinde işçilerin Mehmet Baha ve Recep Çiloğlu`ya ait olduğu belirlenmişti.

Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir