• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Türkiye genelinde hava nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu, Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin ve Hatay çevreleri ile ilk saatlerde Konya`nın kuzeyi, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde görülecek olan yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu, sabah ve gece saatlerinde Batı Karadeniz`in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Rize ve Artvin`in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(21-75 kg/12 saat) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Marmara`da kuzey ve doğu, Orta ve Doğu Karadeniz`de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, doğu bölgeler ile Marmara`da yer yer kuvvetli(30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Uşak, Kütahya ile Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağış Hatay`ın güney ilçelerinde ( Samandağ, Altınöz ve Yayladağ ) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Konya`nın kuzeyinin yağmur, sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(21-75 kg/ 12 saat) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz`in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, doğusunda karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren doğusunda güneyli yönlerden(30-50 km/saat) kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Bazı illerde hava nasıl olacak?

ANKARA: İl geneli aralıklı yağmurlu 4/10

İSTANBUL: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8/13

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu sabah saatlerinde yer yer sisli 13/16

ADANA: Parçalı çok bulutlu 7/19

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 2/10

ŞANLIURFA: Parçalı çok bulutlu 5/15

BATMAN: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 2/11

VAN: Yağmur ve karlakarışık yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde kar yağışlı -2/7

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir