• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Mısır`da 24 kişiye üçer yıl hapis
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da, kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen ve darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin de yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan 24 kişiye, "mahkeme heyetine hakaret" suçlamasıyla, 3 yıl hapis ve para cezası verildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ve 24 sanığın tutuklu yargılandığı davaya, Kahire Ceza Mahkemesi`nde devam edildi. Mahkeme Başkanı Hakim Şaban eş-Şami`nin sanıklardan Subhi Salih`in konuşmasına izin vermemesi üzerine diğer sanıklar, "batıl, batıl" şeklinde slogan attı.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, Mursi haricindeki 24 sanığa, "mahkeme heyetine hakaret ettikleri" gerekçesiyle, 3 yıl hapis ve bin 428`er dolar para cezasına hükmetti..

Savunma heyeti üyesi Usame el-Hulv ise mahkemenin verdiği cezaya itiraz edeceklerini söyledi.

Mısır`da "Vadi`n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen davada, 106`sı firari ve 25``i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011`de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek`in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir