• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
IKBY Başbakanı Barzani Bağdat`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAĞDAT - Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame el-Nuceyfi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Nuceyfi`nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Nuceyfi`nin, IKBY Başkanı Barzani ile bir araya geldiği görüşmede IŞİD`le mücadele, Bağdat-Erbil ilişkileri ve mülteciler sorunu konuları ele alındı. Barzani, Bağdat`ı heyetle ziyaret etme amacının askıya alınan konularda çözüme ulaşmak olduğunu söyledi.

Maliki döneminin zorluklarına işaret eden Nuceyfi, "Yeni hükümette siyasi anlaşma umudu var. Söz konusu uzlaşının gecikmeden uygulanmasını ümit ediyoruz" dedi.

Nuceyfi, Bağdat ile Erbil arasında sağlanan petrol anlaşmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek yakında iki yönetim arasında başlayacak olan görüşmelerin başarıyla sonuçlanmasını temenni etti

Barzani de "Eski hükümet bize bağımsızlık isteği ve Musul`un düşmesinde sorumluluğumuz olduğu gibi ithamlarda bulunuyordu. IŞİD`e karşı birlikte hareket etmemiz gerekiyor. IŞİD`den önce de zulüm vardı. En büyük zararı Sünniler gördü" diye konuştu.

Nuceyfi-Barzani görüşmesinde IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ve Maliye Bakanı Rebaz Muhammed de hazır bulundu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir