• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
 “Uyuşturulmuş bir gençlik istemiyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Gençlik Hareketi ve Dayanışma derneği son zamanlarda kullanımı artan rahat bir şekilde ulaşılabilen ve gençlik için büyük bir tehdit olan sentetik uyuşturucu madde bonzai ile ilgili Ofis AZC plaza önünde basın açıklaması düzenledi.
Basın açılamasını Gençlik Hareketi ve Dayanışma Derneği adına İbrahim Hürtürk okudu.

“Bitik, kayıp bir gençlik hedeflenmektedir”
Türkiye’de gün geçtikçe Bonzai sentetik uyuşturucu illeti yüzünden ölümlere bir yenisi eklendiğini bu yüzden toplandıklarını dile getiren Hürtürk, “Bonzai maddesinin Türkiye`de bu kadar yaygın olmasının sebebi, Türkiye`deki gençliğin üzerinde oynanan oyunlar ve senaryolardır. Aptallaştırılmış, uyuşturulmuş, topluma faydası olmayan, bitik, kayıp bir gençlik hedefi amaçlamaktalar. Ne yazık ki biz toplum olarak, bu kirli oyunu gördüğümüz halde, sadece seyirci kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yarının mirasçıları gençlerdir”
Yarının mirasçılarının gençler olduğunu söyleyen Hürtürk, “Gençlerimize sahip çıkmıyoruz. Türkiye`de düşünen, üreten, sorgulayan ülkesine milletine faydalı bir gençlik istenmiyor. Buradan Herkese seslenme amacımız şudur: Bizler bu büyük yanlışın üzerine gitmesek, gençliğimize sahip çıkmasak, tüm değerlerimiz ve geleceğimizi kaybedeceğiz.” dedi.

“Ölüm bu kadar ucuz olmamalı”
Ölümün bu kadar ucuz olmaması gerektiği ifade eden Hürtürk, “Bu bonzai maddesi piyasada başka isimler adı altında 2 liraya gibi ucuz bir miktara satılarak, gençlerimizi ölüme davet etmektedir. Burada tüm Türkiye’ye seslenmek istiyoruz uyuşturulmuş bir gençlik istemiyoruz.”dedi.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir