• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
 Halep`e `Vakum Bombalı` Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HALEP - Hastane kaynaklarından aldığı bilgiye göre, orduya ait savaş uçağı, muhaliflerin denetimindeki Anadan`ın ana caddesine "vakum bombalı" saldırı düzenledi. Olayda aralarında çocukların da bulunduğu 9 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi yaralandı.

Bölgedeki aktivistlerden Ebu Bişir, hava saldırısında çok sayıda evin yıkıldığını ve aracın tahrip olduğunu da ifade etti.

"Esed güçleri Anadan`daki ana caddeye saldırdı. Buradaki pazar yeri ile birçok dükkan yerler bir oldu. Bazı iş yerlerinde yangın çıktı" diyen Ebu Bişir, ilçedeki sivil savunma ekipleri ile itfaiyenin yıkılan ve yanan araçlarda ölü ve yaralıları çıkardığını aktardı.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin hepsinin sivil olduğunu dile getiren Ebu Bişir, orduya ait savaş uçaklarının birkaç günden bu yana bölgeye "vakum bombasıyla" saldırdığına değinerek, "Esed güçleri en sonunda Anadan`da bir sivil katliamı gerçekleştirdi" diye konuştu.

İlçede yaralananların sahra hastanelerine kaldırıldığına ve durumu ağır olanlarının ise Türkiye`deki hastanelere gönderildiğini belirten Ebu Bişir, "İlçede saldırı bölgesinde can pazarı yaşandı. Halk, ölü ve yaralı sayının fazla olmasında dolayı ne yapacağını bilemedi" ifadelerini kullandı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir