• DOLAR 32.572
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2501.57
  • ...
Yeni Anayasa Başkanlık Esaslı Olmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Fatih İlçe Kongresi`nde yaptığı konuşmada, kongrelerin 2023 hedeflerine uygun adım ilerlediklerini gösteren güzel gelişmeler olduğunu ifade ederek, Türkiye`nin 2023`te bambaşka bir ülke olacağını hep beraber göreceklerini ve daha güzel, müreffeh, özgür bir Türkiye`ye ulaşılacağını söyledi.

Yeni Türkiye`nin siyasi istikametinde büyük bir mesafe aldığını, AK Parti kadrolarının yeni Türkiye`nin kurulması özlemiyle siyaset yapan, millet çoğunluğunu temsil eden kadrolar olduğunu belirten Kurtulmuş, yeni Türkiye`nin, eski Türkiye`nin tasfiyesiyle yoluna girdiğini ve bu anlamda çok büyük mesafeler aldığını aktardı.

Kurtulmuş, yeni Türkiye`nin bir ideal olmaktan çıktığını ve hükümet politikası haline geldiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Yeni Türkiye`nin kurulması, hayallerde, uzakta olan bir hedef olmaktan çıkmış, adım adım gerçekleşen geleceğin güçlü Türkiyesi`nin adı ve adresi olmuştur. Çok büyük işler, hizmetler yapıldı. Türkiye`nin borçları ödendi. Türkiye, uluslararası alanda itibarlı bir ülke haline geldi. Ülkenin ve milletin refahını sağlayacak önemli adımlar atıldı. Ancak bunların hepsinden daha yukarıda, önemli olan şey, geçtiğimiz 12 yılda Türkiye`de devletin zihniyeti değişmeye başladı. Türkiye`de devletin zihniyeti ceberut devletten, kerim devlete doğru dönüşmeye başladı. Türkiye`de o derin devletin millete tepeden bakma anlayışından, millete hizmet etmeyi ibadet olarak gören bir devlet anlayışına doğru geçiş gerçekleşti."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir