• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
`HDP`nin Çarşafa Saldırması İslam`a Karşı Bir Savaştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu Kadın Kolları, yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla İslami örtü ve çarşafa yönelik saldırıları kınadı.

Platform adına açıklamayı okuyan İlknur Esmer, “Sözde “Kadına Şiddete Hayır” gününde zihniyet bunalımı yaşayan bazı gruplar tarafından kadına ve namusa yapılan çirkin saldırının İslam’a ve toplumun örf adetlerine karşı bir savaş olduğunu belirtti.

Müslüman halk ile dalga geçmektir
HDP’lilerin yaptıklarının Müslüman halk ile dalga geçmek olduğunu ifade eden Esmer, “ `Namus, toplumun kâbusudur` sloganını her fırsatta dillendiren ve böylece namus ve din düşmanlığı yapan HDP’lilerin bazı kadınlara çarşaf giydirip, ellerini zincirler ile bağlayıp köle gibi çarşının ortasında gezdirmesi ile gerçekleştirdiği bu eylem hakaret içerikli provokatif bir eylemdir. Bu Müslüman halk ile dalga geçmektir. Kendini doğuran annelere ve ninelere hakarettir, terbiyesizliktir ve saygısızlıktır. Haddini bilmeyen bu zihniyet tüm bunları kadına özgürlük kisvesi altında yapmaktadır.” şeklinde konuştu.

Bunlar İslam’a karşı duyulan kin ve nefretin göstergesidir
Aslında tüm bunların İslam’a karşı duyulan kin ve nefretin göstergesidir olduğunu belirten Esmer, “Bu bozuk zihniyet herhangi bir sebeple İslam’a sürekli saldırıyor ve toplumu İslam’dan uzaklaştırmak için var gücüyle çalışıyor.
Zihniyet bunalımı yaşayan bu şahıslar ilk önce kendi annelerine bu hesabı vermelidirler. Eğer annelerinden utanıyorlarsa çıkıp bunu açık açık dillendirsinler. Eminiz ki anneleri onlara hak ettiği cevabı vereceklerdir.” ifadelerini kullandı.

İslam hayatımızı süsleyip şereflendirecek
Tüm bu yaşananlara cevap olarak İslam`ın Müslüman kadının her alanını süsleyip şereflendireceğini vurgulayan Esmer, “İslam’a karşı hakaretlerinden vazgeçemeyenlere Müslüman halk olarak da deriz ki; siz ne yaparsanız yapın, asla bu toplumu İslam’dan uzaklaştıramayacaksınız. İslam hayatımızın her alanını süsleyip şereflendirecek, sizlerin şeytana hizmet edip bunalım geçiren köhnemiş zihniyeniz gün be gün zayıflayacak ve yok olacaktır. Bu zihniyetiniz kaybetmeye ve yok olmaya mahkûmdur.” dedi.

İslam’ın bütün kaidelerini yaşayıp yaşatacağız
Müslüman halk olarak da sadece örtü meselesi değil, İslam’ın tüm usul ve kaidelerini fert ve toplum olarak yaşayacaklarının ve yaşatacaklarının altını çizen Esmer, sözlerini şöyle tamamladı: “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak İslam’a karşı yapılan bu hayasızca eylemi kınıyor ve bu eylemi gerçekleştirenleri annelerinin ve ninelerinin vicdanlarına havale ediyoruz. Umarız bu yaptıklarından pişman olurlar ve bundan sonra İslam ve örf adetlerimize hakaret edip savaş açmazlar.”
“Çarşafa uzanan eller kırılsın”, “tesettüre uzanan eller kırılsın” sloganlarının atıldığı ve sık sık tekbirlerin getirildiği açıklamaya katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Ömer Soyaslan Hocanın okuduğu dua ile protesto sona erdi. (Mehmet Demir - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir