• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
 Kürt ulusunun kendi kaderini tayin etme hakkı vardır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Özgürlük Partisi Diyarbakır Şubesi tarafından basın resepsiyonu düzenlendi. Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen resepsiyona, Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve partililer katıldı.

Resepsiyonda konuşan Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürt ulusunun kendi kaderini tayin etme hakkının olduğunu bu nedenle Kürtler için statü istediklerini belirtti.

Kendilerini Kürdistan eksenli siyasetin 100 yılı aşkın süredir devam eden geleneğinin devamı olarak gördüklerini aktaran Özçelik, “Kürdistan bir ülke, Kürtler bir millettir. Tek millet deniliyor. Artık hiçbir şey söylemiyoruz. Kürt milletini artık bir yerlerde eritme, yok sayma politikasını bir tarafa bırakalım. 25 milyon çiçeği elinize fırça alıp tek tek boyamakla o çiçekler tek renk olmaz. Öyle yaptınız. Yağmurda, rüzgarda boyası dökülen ya da boyanmayanları da kökünden söküp attınız. Ama artık Kürt milleti kendisine sahip çıkıyor. Kürtler içinde nifak tohumları ekmeye çalışanları, Kürdü Kürde kırdırtmaya çalışanları artık tarihin çöplüğüne atın. Bu siyasetler, Kürdistan halkının siyaseti değildir. Kendimiz gibi düşünmeyenlere saygı duymazsak, onların da özgürlünü kendi özgülüğümüz gibi savunmazsak ülkemizi kurtaramayız. Kürdistan Özgürlük Partisi şunu söylüyor, Kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkını vardır. Biz, Kürtler için bir statü istiyoruz.” dedi. (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir