• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
‘HDP Kürt kadınını İslami kimlikten uzaklaştırıyor’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü’ bahanesiyle HDP teşkilatlarının bazı şehirlerde Kürt kadınının geleneksel kıyafeti ve tesettürünün sembolü olan çarşafa yönelik hakaret ve saldırıları Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi Kadın Kolları öncülüğünde toplanan yüzlerce Batmanlı kadın tarafından te’lin edildi.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan yüzlerce kadın, Müslüman kadının simgesi olan tesettüre yapılan hakaretleri; “Kahrolsun PKK”, “Çarşafa uzanan eller kırılsın”, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları ve sık sık tekbirler getirerek lanetledi.

Yoğun katılımın gösterildiği basın açıklamasında çocuk, genç ve yaşlı kadınlar, “Savaşınız İslam’la mı? Kemalist düzenle mi?”, “Tesettürü düşman gören zihniyetler batsın” yazılı pankartlar açtı.

Basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi Kadın Kolları adına Zeynep Gülşen okudu.
Örtünmenin kadının bu dünyada ayrıcalığı, zırhı ve korunağı olduğunu söyleyen Gülşen, ahirette ise Allah’ın rızasını kazanmak için en öncelikli fariza ve ibadetlerinden olduğunu belirtti. Küresel küfür güçlerinin, bütün çeşit ve renklerinin en büyük silahının kadın ve çıplaklık olduğunu vurgulayan Gülşen, küfür milletinin kadının cinsiyetini istismar ederek toplumu ifsad etmek ve böylece şeytani ve emperyalist hedeflerine ulaşmak istediğine dikkat çekti.

“Hz. Muhammed (sav), kadına bir ulviyet, bir ayrıcalık kazandırmıştır”

Cahili ve seküler yapıların, özellikle kadına hiçbir kıymet ve değer vermediğini hatırlatan Gülşen, “Cahili ve seküler yapılar; kadını aşağılamış, zevkleri için bir meta olarak görmüş, hatta kızlarını toplumda bir aşağılanma sebebi olarak gördüğünden diri diri toprağa gömecek kadar barbarlaşmış ve insanlıktan çıkmıştır. Ancak Hz. Muhammed’in (s.a.v) peygamberliği ile beraber, özellikle biz kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak, kadının ayaklar altına alınan itibarını kurtarmış, kadını yüceltmiş, diri diri gömülen, doğumuyla babasının toplum içine çıkamama sebebi sayılan biz kadınlara bir ulviyet, bir ayrıcalık kazandırmıştır.” dedi.

“Marksist Leninist yapı, Kürt kadınına en büyük hakareti yapmaktadır”

PKK/HDP zihniyetinin Kürt kadınından İslami ahlakı alarak kendi batıl davasına kurban etmeye çalıştığının altını çizen Gülşen, “Bölgemizde cahiliyeyi kendilerine hayat tarzı olarak benimsemiş ve bu zihniyeti bazı Kürt halkına da kabul ettirmeye çalışan Marksist, Leninist bir yapı olan PKK/HDP zihniyeti; kadın hakları, özgür kadın, çağdaş kadın adı altında kadınımızdan iffetini, hayasını, tesettürünü, İslami ahlakını alarak, ideolojisine malzeme yapmaya, batıl davasına kurban etmeye çalışmaktadır. Böylece Kürt kadınına gerek dünyevi olarak, gerekse uhrevi olarak en büyük zararı vermekte ve Kürt kadınına en büyük hakareti yapmaktadır.” diye konuştu.

“PKK/HDP bazı Kürt kadınını terbiye, iffet ve İslami kimlikten uzaklaştırıyor”

Dünya küfür sisteminin piyonu ve maşası olan HDP/PKK’nin, bazı Kürt kadınını tesettürden, terbiye ve iffetten, İslami kimlikten uzaklaştırdığına dikkat çeken Gülşen, “Dünya küfür sisteminin piyonu ve maşası olan PKK/HDP, bazı Kürt kadınını Kürt erkeğinin eliyle vuruyor, hayâsızlaştırıyor. Tesettürden, terbiye ve iffetten, İslami kimlikten uzaklaştırıyor. Her gün bir hile ve komplo ile Kürt kadınının değerini ayaklar altına alıyor. Ve bazı Kürt kadınını sapkın ideolojilere kurban ediyor. Bu Marksist Leninist yapı kadını, özgür kadın adıyla gâh militanlaştırarak dağlara, gâh sokaklara dökerek ailesinin, ebeveyninin, kocasının, kardeşinin kontrolünden çıkararak, elinden alarak amaçlarına kurban ediyor. Ey Kürt annesi, Kürt kızı, senden örtünü alanlar, hayâ ve iffetini çalanlar, seni çarşafa, tesettüre düşman edenler, sana ömrünün en büyük zulmünü ve düşmanlığını yapıyorlar.” diyerek Kürt kadınını başlarına örülen tuzaklara karşı uyardı.

“Tesettüre yapılan alçaklığa sessiz kalanlar Rabbinize bunun hesabını nasıl vereceksiniz?”

Açıklamasında tesettüre yapılan alçaklığa sessiz kalanlara da seslenen Gülşen, “İslam’ın tartışılmaz bir emri ve ayeti olan tesettürümüze yapılan bu alçakça saldırılara nasıl bu kadar duyarsız kalınabiliyor? Bu sessizliğinizin mazereti olabilir mi? Rabbinize bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Tesettürü Rabbimizin bir emri olarak gören, çarşaflarımızla özgürlüğün ve izzetin zirvesine ulaşan kadınlar olarak, tesettür ve çarşafa yapılan bu saldırı ve hakaretleri lanetliyoruz. Kadına başta iffetsizlik olmak üzere reva görülen her türlü şiddeti ve haksızlığı kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi.

Protesto eylemine katılan yüzlerce kadın basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (M.Fatih Akgül / Veysi Rüzgâr/Sezer İlbasan)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir