• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
11 Özgür Filistinli Ankara`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahire`den kalkan özel uçakla Esenboğa Havalimanı`na getirilen Filistinli tutukluları, Filistin`in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf ile Dışişleri 

Bakanlığından bazı bürokratlar karşıladı. Uçaktan indikten sonra zafer işareti yapan Filistinliler, uçağın
merdivenleri önünde ``şükür secdesi`` yaptılar. Buradan 2 ayrı araca alınan Filistinliler, eskortlar eşliğinde havalanından ayrıldı.

Gazetecilerin önünden geçerken de zafer işareti yaparak, selam veren Filistinliler, kalacakları yere götürüldüler.

Takas anlaşması sürecinde etkin rol oynayan Türkiye`ye, aralarında 1`i kadın olmak üzere 11 Filistinli getirilirken, gelenlerin Türkiye`de ne kadar kalacakları henüz netlik kazanmadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, israil ile Hamas arasında varılan tutuklu takası anlaşması dolayısıyla serbest kalan bazı Filistinlilerin Türkiye`ye getirilmesiyle ilgili olarak, ``Bizden resmen başvuruda bulunarak, Filistin`e ve komşu ülkelere dönmesi uygun görülmeyen, karşılıklı anlaşmayla uygun görülmeyen, sadece israil`in talebi değil, iki tarafın da anlaşarak üzerinde mutabık kaldıkları 42 kişiden bir kısmını da biz alacağız`` demişti.

"Türki`ye Hükümeti`ne müteşekkiriz"
Filistin`in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Filistinlileri karşıladıktan sonra Esenboğa Havalimanı`nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

israil hapishanelerindeki binden fazla Filistinli mahkumun serbest bırakılmasının sevincini yaşadıklarını dile getiren Maruf, tüm Filistinlilerin bayram yaptığını söyledi.

Filistin halkına ve Filistin Hükümeti`ne destekleri dolayısıyla Filistin Hükümeti ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas adına Türkiye`ye teşekkürlerini sunan Maruf, ``Filistinlilerin serbest bırakılması ve Türkiye`ye  getirilmesi sürecinde destekleri nedeniyle Türki`ye Hükümeti`ne müteşekkiriz.

İnşallah bundan sonra da Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar Türkiye`nin desteklerini görmeye devam edeceğiz`` diye konuştu.

Bir soru üzerine Maruf, Filistinlilerin Türkiye`de konaklayacakları yer konusunda Türk Hükümeti`nin karar vereceğini, bu konudaki hazırlıkların Türki`ye yetkililer tarafından detaylı şekilde yapıldığını söyledi. Maruf,
Filistinlilerin sağlık kontrolünden geçeceğini de sözlerine ekledi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir