• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Doğu Anadolu`da kar ve soğuk hakim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Anadolu Bölgesi`nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç merkezi etkisinde olan bölgede havanın parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra saha genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Van, Muş ve Bitlis`in gece saatlerinden, Hakkari`nin de pazartesi gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı, yer yer sis ve puslu havanın etkisinde olacağı belirtildi.

Gün içerisinde buzlanma ve don olayı beklenen bölgede, rüzgar güney ve batı yönlerden orta kuvvette ve kuvvetli şekilde esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars`ta 9, Ağrı ve Ardahan`da 7, Erzurum`da 4, Iğdır ve Erzincan`da 1 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının da Iğdır`da 11, Erzincan`da 7, Van, Muş ve Ağrı`da 5, Hakkari`de 4, Bitlis ve Erzurum`da 3, Kars`ta 2, Ardahan`da 0 derece olması bekleniyor.

Palandöken Kayak Merkezinde 10, Sarıkamış ve Konaklı Kayak Merkezinde 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Kop Dağı`nda ise 17 santimetreye ulaştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir