• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Siyonist Haham: `Müslümanların Mescid-i Aksa`da Bulunmaları Meşru Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusu başhahamı Rafi Peretz, Müslümanların işgal altındaki Kudüs kentinde ve Mescid-i Aksa`da bulunmalarının meşru olmadığını iddia etti.

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz`in dün (29 Kasım Cumartesi) internet sitesinde yayınladığı konuyla ilgili haberde, işgal ordusu başhahamı Rafi Peretz`in Kasım ayı başlarında bir grup işgal askerine verdiği konferansta, Kur`an-ı Kerim`de Kudüs kelimesinin olmadığını ve işaret olarak dahi geçmediğini, Arapların yüzde 90`ının Kur`an-ı Kerim`de ne yazılı olduğunu bilmediklerini öne sürdü.

Bu arada, Filistinli gözlemciler Peretz`in açıklamalarının içerdiği tehlikeye dikkat çekerek, açıklamaların tehlikesinin işgal ordusu askerlerinin ilham kaynağı olan önemli bir dini şahsiyet tarafından yapılmasından ve işgal ordusunda dindar askerlerin sayısının sürekli artmasından kaynaklandığını söyledi.

İşgal ordusu sözcüsü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, başhaham Rafi Peretz`in sözlerinin bağlamından koparılarak çarpıtıldığını ve işgal ordusu başhahamının görüşünü yansıtmadığını, Peretz`in sözlerinin Kudüs`ün Arap sakinlerini incitmiş olmasından üzüntü duyduğunu iddia etti.

İşgal yönetimi, Mescid-i Aksa`yı tamamen ele geçirerek yıkmak ve yerine sözde heykeli inşa etmek için ilk aşamada Mescid-i Aksa`yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmek istiyor ve bu planını gerçekleştirebilmek için de Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa`ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir